Preokret! Izašla snimka koja dokazuje da Boysi nisu ubili navijača AEK-a

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na svjetlo dana izašla je snimka koja bi trebala biti preokret u slučaju smrtno stradalog navijača AEK-a zbog čega je više od stotinu Bad Blue Boysa završilo u zatvoru. 

Naime, Večernji list objavio je snimku koja je dio policijskog spisa, a koja pokazuje da nitko od pripadnika Bad Blue Boysa nije sudjelovao u ranjavanju navijača AEK-a Michalisa koji je kasnije, nažalost, podlegao ozljedama. 

Večernji list piše da se na snimci vidi da se u 23:03 – AEK-ovi navijači okupljaju se na južnoj strani stadiona, među njima i poginuli (plava majica) i ubojica (bordo majica). Osoba u plavoj majici skida motociklističku kacigu s glave, dok osoba u bordo majici ima kacigu u desnoj ruci (drži je na čudan način).

23:04 – Bordou se približava navijač u crnoj majici koji očito ima nož u ruci. Ubrzo potom bordo pažljivo premješta kacigu iz desne u lijevu ruku. Dok to čini, kao da nešto pridržava u kacigi.

23:05 – Do AEK-ovih navijača dolazi vijest kako se stadionu približavaju Dinamovi navijači te oni kreću prema njima. Bordo se najprije pozdravlja s navijačem bez majice koji ga upućuje do debljeg navijača u crnoj majici i svijetlim hlačama. Deblji mu očito daje instrukcije kamo da ide.

23:06 – Navijači AEK-a trče istočnom stranom stadiona prema navijačima Dinama koji dolaze. Plavi ima kacigu na glavi, dok bordo kacigu drži lijevom rukom, a u desnoj ruci vidi se podulji predmet umotan u nešto. (To je inače način nošenja oštrog predmeta kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.)

Dok se trkom približava navijačima Dinama, bordo kružnim pokretima ruke odmotava stvar koju ima u desnoj ruci.

23:07 – Dolazi do kontakta dvije navijačke skupine, pri čemu AEK-ovi navijači bacaju 15-ak molotovljevih koktela, od kojih onaj najveći, od 5 litara, izaziva poveću eksploziju.

23:08 – Navijači AEK-a bježe u smjeru odakle su došli. Plavi i bordo trče usporedno jedan s drugim. Obojica imaju kacige na glavi. Plavi se nalazi s desne strane bordoa. U jednom trenutku plavi dotiče navijača u bordo majici po ramenu. Inercijom trka lijeva ruka plavog zamahuje prema nazad dok bordo desnom rukom, u kojoj očito drži neki predmet, zamahuje u smjeru plavog. Najvjerojatnije ovdje dolazi do kobne posjekotine s unutarnje strane nadlaktice plavog. Trzaj koji plavi radi svojom desnom rukom indicira da ga je nešto zaboljelo. Odmah nakon toga možemo vidjeti kako bordo maše unazad desnom rukom u kojoj se vidi duži predmet.

U drugom kutu kamere, odmah nakon kobnog trenutka, možemo vidjeti predmet koji bordo drži u svojoj desnoj ruci.

Plavi se potom udaljava prema južnoj strani stadiona, dok bordo ulazi u kafić imena DP bistro. Pri ulasku na terasu dotičnog ugostiteljskog objekta ponovno možemo vidjeti dulji predmet u njegovoj ruci. I kamera iz drugog kuta to potvrđuje.

Plavi se južnom stranom stadiona udaljava te u jednom trenutku primjećuje najprije nešto na svojoj majici, skida kacigu s glave i potom gleda svoju lijevu ruku.

23:09 – Vidimo ga kako trči prema kiosku. Koji se nalazi 180 metara od mjesta gdje je zadobio kobnu porezotinu, od koje je prošlo točno 1:17 minuta. Ulazi u kiosk vidno krvav s lijeve strane.

23:11 – Bordo izlazi iz DP bistroa na terasu istog objekta bez kacige i dugog predmeta u ruci. U interakciji je s ljudima koji su u objektu. Čini se kao da mu je ozlijeđena lijeva ruka (možda od oštrog predmeta koji je nosio).

Idućih nekoliko minuta bordo se ne udaljava daleko od DP bistroa, u više navrata izlazeći i ulazeći u objekt, uz konstantnu interakciju s ljudima za koje se čini da su iz tog objekta.

23:18 – Djelatnik kioska zove hitnu 9 minuta nakon što je plavi ušao u njegov objekt. U međuvremenu nije mu pružio nikakvu pomoć.

U isto vrijeme bordo je izašao ispred DP bistroa kako bi sudjelovalo u obračunu s navijačima Dinama. Po načinu držanja očito je kako mu je ozlijeđena lijeva ruka. Nakon naleta navijača Dinama, bordo ponovno bježi u DP bistro.

23:19 – U kiosku prolaznici pokušavaju pružiti pomoć plavome, dok djelatnik kioska i dalje ne zna što bi.

23:20 –  Nakon dolaska policije navijači Dinama daju se u bijeg, a bordo izlazi iz DP bistroa. Udaljava se južnom stranom stadiona. U jednom trenutku zaustavljaju ga dva navijača AEK-a a i pokazuju mu u smjeru DP bistroa. Kreće rasprava između njih. Ispred DP bistroa nalaze se policijske snage. Bordo nervozno hoda držeći se za lijevu ruku.

23:22 – Bordo se kreće u smjeru DP bistroa dok iz obližnje ulice dolaze navijači AEK-a na motorima. Zovu ga, kreću prema njemu i jedan od njih, u svijetloj majici i tamnim hlačama te s mobitelom u ruci kreće u smjeru DP bistroa. Bordo ulazi u objekt, te vrlo brzo istrčava s kacigom u ruci. Navijač u svijetloj majici čeka ga ispred terase objekta. Zajedno se udaljavaju. Bordo nosi kacigu u desnoj ruci te je u jednom trenutku predaje navijaču u svijetloj majici. Zajedno nestaju iz kadra – piše u rekonstrukciji snimke Večernjeg lista. 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!