Dodijeljene stipendije: Bibinje prednjači u poticanju obrazovanja mladih

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Općina Bibinje dodijelila je 67 redovnih studentskih stipendija za akademsku godinu 2023./2024., potvrđujući svoje vodeće mjesto među općinama u Zadarskoj županiji po pitanju poticanja obrazovanja mladih.

Stipendije su dodijeljene studentima s područja Općine Bibinje, pri čemu su studenti koji studiraju na području Zadarske županije primili mjesečnu stipendiju od 70,00 EUR, dok oni koji studiraju izvan županije dobivaju 100,00 EUR mjesečno. Ova razlika u iznosu odražava dodatne troškove koje studenti imaju studirajući dalje od doma.

U prosincu su već isplaćene prve dvije rate stipendija, što dodatno potvrđuje predanost Općine prema obrazovanju. Ovaj potez Općine Bibinje nije samo financijska pomoć studentima, već i znak podrške i poticanja na akademski uspjeh.

Predstavnici Općine izrazili su zadovoljstvo mogućnošću da doprinesu obrazovanju mladih te su naglasili kako je ulaganje u obrazovanje temelj za bolju budućnost cijele zajednice.

“Stipendije su znak naše podrške mladima i naša investicija u budućnost,” izjavio je načelnik Općine. “Ponosni smo što možemo pomoći našim studentima i olakšati im put do akademskih uspjeha.”

Ova inicijativa Općine Bibinje služi kao inspiracija i drugim općinama te potvrđuje važnost obrazovanja kao ključnog elementa društvenog razvoja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!