Zadar pred novogodišnjim iskušenjem: može li trijumfirati nad Budućnošću uz podršku navijača?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Blagdanski program košarkaškog kluba Zadar započeo je impresivnom pobjedom nad Partizanom Mozzart Betom, a sada se okreću izazovu protiv Budućnosti VOLI. Susret dva regionalna košarkaška diva, srpskog i crnogorskog prvaka, koji su također igrači Eurolige i Eurokupa, predstavlja ozbiljan izazov za Zadar, klub s manjim budžetom. Ipak, kako su nedavni uspjesi pokazali, prava kombinacija srca, motivacije i podrške navijača može donijeti iznenađujuće pobjede.

Uoči 14. kola ABA lige, Zadar se nalazi u povoljnom položaju na ljestvici, sa sedam pobjeda i šest poraza. Atmosfera u momčadi je značajno ojačana nakon dvije uzastopne pobjede, a i zdravstveno stanje igrača je stabilno, unatoč manjim virozama.

Trener Zadra, Danijel Jusup, izrazio je optimizam uoči susreta s Budućnošću, uprkos njihovom širokom rosteru i nedavnim promjenama u timu. Jusup naglašava važnost dobre obrane i skoka te poziva navijače da podrže tim u nastojanju da ostvare još jedan impresivan rezultat.

Budućnost, nezadovoljna dosadašnjim učinkom u ligi, nedavno je doživjela rekonstrukciju kadra, uključujući povratak Kenana Kamenjaša, ključnog igrača u ligi. Jusup je priznao da je siječanj ključno vrijeme za takve promjene, ali istaknuo je da je Zadar ograničen budžetom te trenutno ne traži nova pojačanja.

Karlo Žganec, igrač Zadra, smatra da će obrana biti ključna za pobjedu nad Budućnošću. On naglašava važnost održavanja visoke razine igre koju su pokazali protiv Partizana, uprkos emocionalnom pražnjenju nakon te utakmice.

Utakmica između Zadra i Budućnosti igra se sutra, u subotu, u 16 sati u Dvorani Krešimir Ćosić, uz prijenos na Areni Sport 1. Ovo je značajna prilika za Zadar da nastavi svoj uspješan niz i da s navijačima proslavi još jednu veliku pobjedu tijekom blagdana.

Foto: KK Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!