20. Atletski polumaraton Maslenica 2024.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tradicionalni 20. po redu atletski Polumaraton Maslenica 2024 – Da se ne zaboravi, održan je i ove godine povodom obilježavanja 31. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Maslenica. Organizatori su bili Atletski klub Sveti Ante Poličnik i Atletski savez Zadarske županije uz pokroviteljstvo Zadarske županije, te općina Jasenice, Starigrad, Posedarje i Novigrad.

Uobičajeno, unatoč jakoj buri i prohladnom vremenu, polumaraton dužine 21.1 kilometar trčao se certificiranom stazom Maslenica – Posedarje – Podgradina – Novigrad, a prvi put se trčala i utrka i na 10 milja u jednoj kategoriji. Od prijavljenih 160 natjecatelja zbog olujne bure nastupilo ih je 79.

Start utrke je bio točno u podne na starom Masleničkom mostu, a cilj je bio u Novigradu kod caffe bara Noškić. Trkači iz cijele Hrvatske, pa i iz susjedne BiH trčali su u 15 kategorija. I u muškoj i u ženskoj konkurenciji najviše je bilo domaćih trkača iz Zadra i Zadarske županije.

Kod muškaraca je pobijedio Dalibor Vujević (MK Marjan) s vremenom 1:17:20. Kod žena je prva bila Ana Antolić (Počasna zaštitna bojna) s vremenom 1:31:55.

Slobodan Miolović (organizator HAK Sveti Ante – Poličnik): „Raduje nas da se i ove godine prijavilo preko 150 polumaratonaca. To je zavjetna utrka na koju trkači vrlo rado dolaze da bi time odali počast svim palim žrtvama za slobodnu i neovisnu Hrvatsku državu,a  posebice što znamo da je akcijom Maslenica spojen sjever i jug zemlje. Drago nam je da su trkači ustrajni unatoč jakoj buri i hladnoći, a okosnicu uvijek čine trkači iz Zadarske županije.“


PODIJELI S PRIJATELJIMA!