Hrvatski plivači s invaliditetom osvojili 15 medalja na Croatia Open 2024

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na prestižnom Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom, Croatia Open 2024, hrvatski plivači pokazali su izvanrednu vještinu i determinaciju, osvojivši impresivnih 15 medalja, uključujući četiri titule državnih prvaka. Natjecanje, koje se održalo na 50m bazenu Poljud u Splitu 27. i 28. siječnja, okupilo je 110 natjecatelja iz šest zemalja, što ga čini jednim od najmasovnijih i najznačajnijih događanja te vrste u Hrvatskoj.

Izvanredni uspjesi Mihovila Ninčevića i Josipa Gregova

Pod vodstvom trenera Ante Džaje, Mihovil Ninčević (97) i Josip Gregov (00) iz PKOI Jadera postigli su izuzetne rezultate, doplivavši do ukupno 15 medalja. Mihovil Ninčević, natječući se u klasi S14, dominirao je svojom kategorijom osvojivši tri zlatne medalje i titule državnog prvaka u disciplinama 50m slobodno, 50m leptir i 100m leptir, dok je u 100m slobodno osvojio srebrnu medalju i titulu viceprvaka. U međunarodnoj OPEN kategoriji, Ninčević je dodao još četiri medalje na svoj impresivan zbir.

Josip Gregov, koji se natjecao u klasi S7, također je ostvario izuzetne rezultate s osvojenih sedam medalja, uključujući zlatnu medalju i titulu državnog prvaka u disciplini 50m leđno. Osim toga, osvojio je tri srebrne medalje i titule viceprvaka te tri medalje u međunarodnoj OPEN kategoriji, potvrđujući svoje vrhunske plivačke sposobnosti.

Croatia Open kao platforma za talentirane sportaše

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom, Croatia Open, služi kao važna platforma za sportaše s invaliditetom iz cijele Europe, promovirajući sport, natjecateljski duh i međunarodnu suradnju. Ovogodišnji uspjesi Mihovila Ninčevića i Josipa Gregova na prvenstvu svjedoče o kvaliteti i dubini talenta među hrvatskim plivačima s invaliditetom, kao i o posvećenosti i stručnosti njihovih trenera i timova.

Ova izvanredna postignuća hrvatskih plivača s invaliditetom na Croatia Open 2024 ne samo da su izvor nacionalnog ponosa, već i inspiracija za sve sportaše koji teže vrhunskim postignućima unatoč preprekama. Učinak ovih izvanrednih sportaša potvrđuje da su upornost, posvećenost i sportski duh ključni za postizanje izuzetnosti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!