PK “Zadar” na Regionalnom prvenstvu: Osvojili 11 individualnih i 2 štafetna odličja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Plivački klub “Šibenik” bio je domaćin regionalnog prvenstva Hrvatske – Regija 1 za mlađe kadete i kadete, koje je održano 3. i 4. veljače 2024. na bazenu Crnica u Šibeniku. Sa 220 natjecatelja iz 11 klubova, događaj je bio pravi spektakl plivačke izvrsnosti, a plivači i plivačice PK “Zadar” predstavili su se u najboljem svjetlu.

Sa snažnim timom od 26 plivača, PK “Zadar” je ostvario izuzetne rezultate, osvojivši ukupno 11 individualnih odličja i 2 štafetna. Lori Sutlović, Ivan Mrčela, Arija Bončić, Adrijan Marinović i ostali članovi tima pokazali su izvanredne sposobnosti i sportski duh.

U kategoriji kadetkinja, Zrna Šijaković zasjala je osvojivši zlatnu medalju u disciplini 200m mješovito i dodatno obogatila svoj uspjeh srebrom i broncom u disciplinama 50m i 100m leptir. Filip Župan, u kategoriji kadeta, dominirao je s dva srebra u disciplinama 50m i 100m slobodno, kao i s dvije bronce u 50m i 100m leđno.

U mlađoj kadetskoj kategoriji, Šime Markulin je osvojio srebrne medalje u 100m leptir i 100m slobodno, dok je Laura Župan osvojila srebrnu medalju u 50m leptir i pokazala svestranost u više disciplina.

Impresivno je bilo i nastupanje štafeta PK “Zadar”. Mlađa kadetska ženska štafeta je osvojila srebrenu medalju u 4x50m slobodno, a kadetska ženska štafeta bronzanu u 4x50m mješovito, dok su muške štafete također postigle značajne rezultate.

Treneri Ivan Karavida, Danijela Kurtin i Maja Štrbac su uspješno vodili ekipu kroz ovo natjecanje, a mnogi plivači su postavili nove osobne rekorde i isplivali norme za predstojeće državno prvenstvo.

Ovo natjecanje je bio vrhunac za 14 plivača i plivačica PK “Zadar” koji su ostvarili norme za kadetsko prvenstvo Hrvatske, koje će se održati 17. i 18. veljače u Zadru na bazenu Športskog centra Višnjik.

Energičan tim, izvanredni rezultati i nezaboravno iskustvo na regionalnom prvenstvu Hrvatske potvrđuju status PK “Zadar” kao jednog od vodećih plivačkih klubova u regiji. Ovaj događaj je samo početak uzbudljive plivačke sezone, a očekivanja za državno prvenstvo su na vrhuncu. Plivački klub “Zadar” nastavlja svoj put izvrsnosti, vođen talentom i predanošću svojih članova.

Foto: PK Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!