Košarkaši Zadra savladali Dubravu na putu do doigravanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U napetom susretu koji je označio kraj drugog kruga FAVBET Premijer lige, košarkaši Zadra uspješno su održali vodeću poziciju pobijedivši Dubravu u Zagrebu s rezultatom 71:87. Unatoč početnim izazovima i agresivnoj igri Dubrave, Zadrani su pokazali snagu i odlučnost, osiguravajući si prvo mjesto pred ulazak u treći krug lige.

Prva četvrtina donijela je iznenađenje s Dubravom koja je, unatoč nedostatku trojice standardnih igrača, završila s dva poena prednosti. No, Zadar nije dopustio da ih to obeshrabri. Pod vodstvom trenera Danijela Jusupa, momčad se brzo reorganizirala, omogućivši igračima poput Jambrovića, Drežnjaka i Vujačića da preokrenu rezultat u svoju korist.

Dario Drežnjak, koji je privremeno preuzeo ulogu kapetana, istaknuo se kao najbolji pojedinac utakmice s impresivnih 23 poena i valorizacijom 28. Njegove ključne trice u drugom poluvremenu osigurale su Zadru znatnu prednost koju Dubrava više nije mogla sustići.

Dubrava se, unatoč početnom vodstvu, suočila s brojnim izazovima, uključujući probleme s prekršajima i ozljedu ključnog igrača Stellana Vasilija Jean Francoisa Rajaoferija. Rajaofera, unatoč nedaćama, bio je najbolji strijelac za Dubravu s 21 postignutim poenom.

Trener Zadra, Danijel Jusup, izrazio je zadovoljstvo pobjedom i činjenicom da su svi igrači ostali zdravi, što je ključno pred nadolazeće utakmice. “Svaka utakmica u trećem krugu bit će priča za sebe,” izjavio je Jusup, naglašavajući važnost prilagodbe i strategije u predstojećim izazovima.

Dario Drežnjak podijelio je slične osjećaje, istaknuvši kako su početne poteškoće samo dodatno motivirale tim da se ujedini i pokaže svoju pravu snagu. Pohvalio je Dubravu za njihovu borbenost, dok je istovremeno izrazio zadovoljstvo što je Zadar uspio osigurati pobjedu i odmoriti ključne igrače.

Kako Zadar ulazi u treći krug s prve pozicije, pred njima je ključna utakmica protiv Splita. Pobjeda bi im osigurala “jedinicu” pred doigravanje, pružajući im povoljnu poziciju za najvažniji dio sezone. S optimizmom i strategijom koju Jusup planira primijeniti, Zadar se nada nastavku svoje uspješne serije u nadolazećim izazovima.

Foto: KK Zadar/Marin Sušić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!