KK Pakoštane osvojio zlatnu medalju na košarkaškom festivalu “Her World Her Rules” u Jazinama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U legendarnoj dvorani Jazine u Zadru, pod pokroviteljstvom Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) i u suradnji s Hrvatskim košarkaškim savezom te Košarkaškim savezom Zadarske županije, održan je poseban događaj namijenjen promociji košarke među djevojčicama. Projekat “Her World Her Rules” okupio je mlade talentirane košarkašice iz cijele županije, a među njima i ekipu KK Pakoštane koja se iz Jazina vratila s osvojenom zlatnom medaljom i srcem punim lijepih uspomena.

Događaj je bio fokusiran na djevojčice u dobnim skupinama od 6 do 10 te od 11 do 15 godina, koje su kroz različite košarkaške vježbe i natjecanja pokazale svoje umijeće i sportsku strast. Trenerica Ana Vrsaljko vodila je nadmetanja, dok je najzanimljiviji trenutak programa bio natjecanje u “izbacivanju”, gdje je Sara Ormanec iz KK Pakoštane zasjala, osvojivši zlatnu medalju na ponos svojih suigračica, trenera i kluba.

Dinko Mandić, trener i dopredsjednik KK Pakoštane, izrazio je zadovoljstvo odazivom i organizacijom: “Odaziv je bio impresivan. Veseli nas što smo bili dio ovako važnog projekta. Organizatori su se potrudili da svaka djevojčica osjeti važnost sudjelovanja, osiguravši im obroke i prigodne poklone. Zahvaljujemo na pozivu i veselimo se sljedećem susretu.”

Projekt “Her World Her Rules” pokazuje važnost promocije ženske košarke i sporta općenito među mladima, a voditeljica projekta pri HKS-u, Branka Vukičević, zajedno s ambasadoricom Anđom Jelavić, izbornicom hrvatske ženske košarkaške reprezentacije, uspješno vodi ovu inicijativu naprijed. Njihov trud i predanost dodatno su naglašeni prisustvom košarkaških velikana kao što je Marko Popović, čime se mladim djevojčicama pruža inspiracija i motivacija za bavljenje sportom.

KK Pakoštane s ponosom ističe uspjeh svoje mlade košarkašice Sare Ormanec i cijele ekipe, dokazavši da sport ne poznaje granice i da svatko može ostvariti velike stvari s pravim vodstvom, podrškom i posvećenošću. Događaj “Her World Her Rules” u Jazinama bio je više od natjecanja – bio je praznik košarke, zajedništva i snova koji se ostvaruju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!