Obnova i napredak: Obrovac proslavio Dan grada

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Obrovca, održana u čast Dana sv. Josipa, bila je prigoda ne samo za proslavu zaštitnika grada već i za istaknuti značajne korake koje je grad napravio tijekom protekle godine. U svečanom ozračju, gradonačelnik Ante Župan istaknuo je završetak energetski obnovljenih zgrada zahvaljujući sredstvima Vlade te angažman grada u raznim razvojnim projektima koji su unijeli vitalnost u gospodarski i socijalni krajolik Obrovca.

Dnevni red svečanosti osvijetlio je gradsko postignuće, uključujući obnovu zajedničkih struktura, rast zaposlenosti s 30 novih radnih mjesta povezanih s nedavnim projektom, te oživljavanje lokalne infrastrukture. Gradonačelnik je s ponosom spomenuo obnovu Fortice, otvorenje novog hotela i značajan cilj od 180.000 noćenja u turizmu prošle godine.

Gradonačelnik je posebno naglasio  posvećenost socijalnim mjerama, poput besplatnog dječjeg vrtića od 2015. godine te provođenju demografskih politika koje su rezultirale porastom nataliteta. Budući planovi uključuju podzemno kabliranje električnih vodova, razvoj plaža, daljnju energetsku obnovu, izgradnju nogometnog igrališta i rješenja stanovanja za mlade obitelji, slikajući sliku grada u usponu.

Božidar Longin, župan Zadarske županije, pohvalio je otpornost grada i njegovu brzu obnovu od prošlogodišnjih šteta uzrokovanih poplavom uz pomoć vlade. Longin je istaknuo važnost komunalne infrastrukture za rast regije i pohvalio lokalne gospodarske uspjehe, napominjući kako je Zadarska županija jedna od četiri najrazvijenije u Hrvatskoj.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić u svom je obraćanju zračio optimizmom, ističući kako je Obrovac, sa svojim prirodnim ljepotama poput rijeke Zrmanje, planine Velebita i kristalnog mora, dragulj Zadarske županije i ključni čimbenik za razvoj unutrašnjosti Jadranske obale. Sa žarom govornika

koji vjeruje u svijetlu budućnost, ministar Erlić je istaknuo da je pred Obrovcem “najviše prilika temeljenih na dostignućima prvog hrvatskog predsjednika i branitelja”.

Osobito je naglasio transformaciju koja se odvija kroz realizaciju niza projekata, od energetske obnove do solarnih elektrana, ističući da ulaganja u telekomunikacije i održivost predstavljaju prioritete, koji će ovaj kraj učiniti još privlačnijim.

Ministar je istaknuo  posvećenost razvoju svih dijelova Hrvatske, s vizijom da se dostojanstven život odvija u svakom kutku zemlje, a ne samo u urbanim središtima. S obitelji kao središtem politike, izjavio je da “ovo zaleđe ima ogroman potencijal” te je s ponosom najavio specijalne programe razvoja za Ravnokotarski i Bukovački kraj s ciljem stvaranja dodatne vrijednosti za te regije.

Sjednica je završila dodjelom nagrada najzaslužnijima, priznajući njihov doprinos napretku grada.

U Obrovcu, gradu koji spaja prirodne ljepote s usmjerenjem prema budućnosti, dan je bio svjedočanstvo suradničkog duha njegovih vođa i nepokolebljive volje njegovih stanovnika za njegovanje prosperitetne budućnosti za generacije koje dolaze.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!