“Dvije godine uspješnog okupljanja: ‘Subotom na pijaci’ u Benkovcu”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U srcu Benkovca, projekt “Subotom na pijaci” slavi dvije godine uspješnog postojanja. Inicijativa, koju su pokrenuli gradsko komunalno poduzeće Benković u suradnji s Gradom Benkovcem, Udruženjem obrtnika Benkovac i Turističkom zajednicom Ravni kotari, usmjerena je na revitalizaciju gradske tržnice i promociju malih proizvođača, obrtnika i kreativaca.

Svake subote, od 8 do 11 sati, nova gradska tržnica u Benkovcu postaje živopisno središte gdje se susreću stanovnici, turisti i prolaznici. Kroz 25 događaja, “Subotom na pijaci” okupilo je 37 sudionika – od OPG-ova i obrta do kreativnih grupa i udruga – stvarajući platformu za izlaganje domaćih proizvoda i usluga.

Gradonačelnik Tomislav Bulić, u prigodi malog jubileja, podijelio je zahvalnice sudionicima, istaknuvši važnost njihova doprinosa u stvaranju poticajne lokalne zajednice. “Ovaj događaj ne samo da obogaćuje našu tržnicu već i doprinosi realizaciji vizije Benkovca kao ugodnog mjesta za življenje, poduzetničke inicijative i turističke posjete,” rekao je gradonačelnik Bulić.

Na ovotjednom događaju sudjelovalo je 12 izlagača, među kojima su OPG Ivanišević, OPG Ljutić, OPG Marinić, OPG Mlakić, obrt STUDIO M, kućna radinost KAP te brojni drugi. Posjetitelji su imali priliku uživati u bogatoj ponudi proizvoda, kolača te projektima poput eLabHausSe.rur, koji promiče suradnju različitih sektora.

S više od 100 posjetitelja i 82 smješka u staklenci za ocjenjivanje, “Subotom na pijaci” nastavlja biti mjesto susreta, razmjene i zajedništva, dokaz da je Benkovac mjesto koje živi i raste zajedno sa svojim građanima.

Foto: Mile Marić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!