Poličnik postaje magnetsko središte za mlade obitelji: Izgradnja stambenog naselja i vrtića u punom zamahu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz dinamičan razvoj poslovne zone Grabi, Poličnik doživljava transformaciju koja će uskoro rezultirati novim stambenim naseljem sa 60 obiteljskih kuća, posebno osmišljenim za potrebe mladih obitelji. Pored toga, planira se izgradnja dječjeg vrtića, što će dodatno obogatiti ponudu ovog brzo rastućeg područja. O napretku projekta iz prve ruke uvjerili su se ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić, župan Božidar Longin i domaćin, općinski načelnik Davor Lončar, tijekom posjete gradilištu.

Uz već započetu izgradnju, načelnik Lončar najavljuje i proširenje stambenog prostora u mjestu Murvica gdje se planira gradnja dodatnih 100 obiteljskih kuća u prvoj fazi projekta. Ove inicijative dio su šire strategije općine Poličnik da pruži kvalitetne uvjete za život mladih obitelji i tako doprinese ravnomjernom razvoju županije.

Ministar Erlić i župan Longin izrazili su zadovoljstvo vidljivim napretkom, pohvalivši lokalnu upravu za uspješnu realizaciju projekata koji mladim obiteljima omogućavaju bolji život. “U centru Vladine politike ovih 8 godina su mladi i mlade obitelji kojima se omogućava bolji život u svim krajevima Hrvatske, a Poličnik je izvrstan primjer te politike,” istaknuo je ministar Erlić. Dodao je kako je zadovoljan što vlada kroz svoje programe aktivno doprinosi razvoju komunalne infrastrukture i pruža podršku projektima važnim za lokalnu zajednicu.

Načelnik Lončar naglasio je važnost sinergije s vladinim resorima koja je omogućila brzu realizaciju projekata od vitalnog značaja za općinu. Osim stambenih jedinica i vrtića, naglasak je na razvoju komunalne infrastrukture, s posebnim osvrtom na novi program za Bukovicu i Ravne Kotare, koji otvara nove mogućnosti za revitalizaciju regije.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kroz različite programe podupire razvoj gospodarskih i društvenih aktivnosti, usmjeravajući sredstva u infrastrukturne projekte koji imaju za cilj povećati atraktivnost prostora i poboljšati kvalitetu života. U Poličniku su već uručeni ugovori vrijedni 500 tisuća eura, dok je na razini cijele Hrvatske kroz potpore financirano preko 4980 projekata, ukupne vrijednosti preko 200 milijuna eura, čime se potvrđuje opredijeljenost za osiguranje boljeg standarda i održivog razvoja lokalnih zajednica.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!