Zadarska županija bilježi kontinuirani rast zaposlenosti tijekom desetljeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Zadarskoj županiji nastavljen je impresivan trend rasta zaposlenosti, pokazujući značajan porast broja zaposlenih osoba tijekom posljednjih deset godina. Prema najnovijim podacima, Zadarska županija bilježi kontinuirani rast zaposlenosti, s posebno izraženim porastom u posljednje dvije godine.

Statistike za razdoblje od 2014. do 2024. godine ukazuju na to da je broj zaposlenih porastao s 46.231 na 63.025, što predstavlja rast od 36,3 posto. Ovaj rast nije samo brojčani pokazatelj, već i znak jačanja gospodarskih aktivnosti u regiji.

Analizirajući podatke, vidljivo je da je najveći porast zaposlenosti zabilježen u posljednjoj godini, gdje je broj zaposlenih skočio sa 60.100 na 63.025, što je porast od gotovo 5% u samo jednoj godini. Stručnjaci smatraju da je ovaj rast rezultat ulaganja u lokalnu infrastrukturu i turizam, kao i poboljšanja poslovnog okruženja koje privlači nove investitore u županiju.

“Zadarska županija je postala atraktivna destinacija za poslovne investicije. Napori u poboljšanju infrastrukture i razvoj turističkih kapaciteta igrali su ključnu ulogu u povećanju broja zaposlenih”, izjavio je ekonomski analitičar Ivan Marković.

Uz rast zaposlenosti, Zadarska županija također bilježi smanjenje stope nezaposlenosti, što dodatno potvrđuje pozitivne ekonomske trendove. Vlasti županije planiraju nastaviti s politikama koje će dodatno poticati ekonomski razvoj, s posebnim fokusom na tehnološke inovacije i zelene projekte.

Dok se Zadarska županija pozicionira kao lider u regionalnom gospodarskom razvoju, njezini građani i poslovna zajednica izgledaju optimistično u budućnost, nadajući se da će trend rasta zaposlenosti i dalje donositi prosperitet regiji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!