Bibinje domaćin ključnog turnira za Olimpijske igre: Beach Volley Nations Cup donosi uzbuđenje i vrhunski sport

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od petka, 10. svibnja, do nedjelje, 12. svibnja 2024. godine, plaža Punta u Bibinjama pretvorit će se u središte odbojkaških nadmetanja, gdje će se najbolje odbojkaške reprezentacije iz Europe boriti za plasman na Olimpijske igre u Parizu. Beach Volley Nations Cup, turnir koji slavi ljetnu zabavu i sport, okupit će timove iz Ukrajine, Portugala, Škotske, Mađarske, Belgije i domaću reprezentaciju Hrvatske.

Natjecatelji će se u skupini D nadmetati za prestižnu priliku da svoje zemlje predstavljaju na jednom od najvećih sportskih događanja na svijetu. Svaki osvojeni poen na vrućem dalmatinskom pijesku bit će korak bliže finalu i, potencijalno, olimpijskim visinama.

Predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Frane Žanić, izrazio je zadovoljstvo što je Hrvatska domaćin ovakvog značajnog događaja. “Ovo je prilika za Hrvatski odbojkaški savez da se još jednom potvrdi kao izvrstan organizator i partner u svijetu odbojke na pijesku,” rekao je Žanić, naglasivši kako je ovo tek početak planova za dovođenje više velikih odbojkaških događaja u Hrvatsku.

Osim Bibinja, paralelni kvalifikacijski turniri održavaju se i u Vilniusu, Balikesiru, Madridu i Hamburgu. Pobjednici iz svih pet lokacija susrest će se na velikom finalu sredinom lipnja u Jurmali, Latvija, gdje će finalisti igrati za svoje mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Odbojka na pijesku bit će jedna od zvijezda ljetnih Olimpijskih igara, odigravajući se na simboličnoj lokaciji ispod Eiffelovog tornja. Bibinje i Beach Volley Nations Cup tako postaju nezaobilazna stanica na putu do sportske slave ovog ljeta u Parizu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!