Zadar domaćin 59. EP u karateu: Izazovi prvog dana natjecanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prvi dan 59. Europskog prvenstva u karateu koji se održava u Zadru donio je mješovite rezultate za hrvatske predstavnike. Dino Huić i Nikolina Golomboš iskusili su ranu eliminaciju, dok su drugi članovi hrvatskog tima čekali svoje prilike da se dokažu.

U pojedinačnoj konkurenciji kataša, Dino Huić izgubio je tijesnu borbu protiv Francka Ngoana iz Francuske s rezultatom 38,40 naspram 38,20. Razlika od samo 0,2 boda pokazuje koliko je konkurencija bila jaka i koliko malo je nedostajalo za prolazak dalje.

Sara Malčec također je zabilježila poraz u prvom kolu, izgubivši od Španjolke Paole Garcia Lozano rezultatom 40,50 prema 38,00. Očito je bila riječ o zahtjevnom meču s visokim bodovima, no nije bio dovoljan za pobjedu.

Nikolina Golomboš, koja je imala svoj prvi nastup na seniorskom EP u kategoriji iznad 68 kg, također je doživjela neugodan poraz. U neizvjesnom meču s Crnogorkom Milenom Jovanović, iako je završila s rezultatom 4-4, pravilo o prvom osvojenom bodu poslalo je Jovanović u sljedeći krug. Golomboš nije imala priliku za repasaž jer Jovanović nije uspjela doći do finala.

Osim ovih ranih eliminacija, ostatak hrvatskog tima ima što pokazati u nadolazećim danima. Očekuju se nastupi Anđela Kvesića u kategoriji iznad 84 kg, Ivana Kvesića u kategoriji do 84 kg, Ivana Martinca u kategoriji do 75 kg, Lee Vukoje u kategoriji do 68 kg i Mie Čačko u kategoriji do 61 kg.

Europsko prvenstvo u Zadru okuplja 579 karatista iz 51 zemlje, čineći ga jednim od najvećih i najvažnijih događaja u karate kalendaru ove godine. Natjecanje se nastavlja sve do nedjelje, s očekivanjima velikih uzbuđenja i izazova za sve sudionike.

Foto: HKS


PODIJELI S PRIJATELJIMA!