Mali sportaši Zadarske županije zasjali na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na  ŠC-u Višnjik održan je dvadeseti Olimpijski festival dječjih vrtića Zadarske županije pod geslom “I ja ću biti olimpijac!”, posvećen olimpijskoj godini. Događaj je okupio 650 djece iz 17 dječjih vrtića, u organizaciji Športske zajednice Grada Zadra i Športske zajednice Zadarske županije.

Mališani su se natjecali u različitim disciplinama, uključujući trčanje na 50 metara, štafetu 4×25 metara, bacanje loptice, skok u dalj, te nogomet za djevojčice i dječake. Ova sportska manifestacija ima za cilj poticanje djece na bavljenje fizičkim aktivnostima i promicanje zdravog života od najranije dobi.

Joso Nekić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra, istaknuo je važnost festivala: “Ovaj se festival provodi već dugo, dobrim dijelom i zato jer kao takav potiče djecu na bavljenje fizičkim aktivnostima i promiče tu aktivnost kao bitan oblik zdravoga življenja.”

Ceremonija otvaranja obilježena je intoniranjem državne himne, a olimpijski plamen upalili su mali bakljonoše, simbolično označavajući početak natjecanja. Atmosfera na stadionu bila je puna uzbuđenja i dječje radosti. Roko i Jakov iz DV-a Vruljica bili su prvi natjecatelji na stazi za trčanje na 50 metara, a njihov entuzijazam odražavao je duh cijelog događaja.

Nakon završetka natjecanja, uslijedila je dodjela medalja. Dječji osmijesi i ponosni pozdravi publici bili su vrhunac dana. Svi sudionici festivala, uključujući i one koji nisu osvojili medalje, pokazali su sportski duh i veselje. Jedna djevojčica, sa medaljom oko vrata, ozbiljno je izjavila: “I ja ću biti olimpijka!” – rečenica koja sumira nadu i snove svih mladih sudionika.

Olimpijski festival dječjih vrtića u Zadru svake godine ponovno potvrđuje kako sport i igra imaju ključnu ulogu u razvoju zdravih životnih navika kod najmlađih. Organizatori se već raduju sljedećem izdanju, nadajući se još većem broju sudionika i novim sportskim izazovima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!