Brižić: Razgovori s Crkvom su u tijeku i svi se nadamo pozitivnom ishodu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Načelnik Općine Preko, Jure Brižić u vijećnici Općine Preko predstavio je predstavnicima Matice umirovljenika Općine Preko idejno rješenje budućeg centra za umirovljenike.

– Treba naglasiti da je ovo tek idejno rješenje, da su razgovori s Crkvom u tijeku i da se svi nadamo pozitivnom ishodu. Budući centar za umirovljenike, za stanovnike treće dobi iz svih mjesta u našoj općini, bio bi trajno rješenje za mjesto na kojemu bi se mogli okupljati te provoditi slobodno vrijeme i različite aktivnosti naši umirovljenici, kazao je Brižić.

Ovaj centar planira se izgraditi na parceli u vlasništvu Zadarske nadbiskupije, koja se nalazi uz Župni ured u Preku. Brižić ističe da su trenutno u tijeku razgovori s Crkvom te da se nada pozitivnom ishodu.

Projekt bi omogućio umirovljenicima iz cijele općine prostor za okupljanje i provođenje slobodnog vremena. Financiranje gradnje predviđeno je iz europskih fondova, a u slučaju dogovora s Crkvom, dokumentacija za započinjanje radova bit će pripremljena odmah.

Idejno rješenje centra izradio je Arhitektura Square d.o.o. iz Zadra, a projekt je predstavio glavni projektant, arhitekt Ante Bljajić. Centar će obuhvatiti površinu od gotovo 700 četvornih metara u četiri etaže, uključujući dvoranu, boćalište, kafić, društvenu prostoriju, sanitarni čvor, kuhinju, ured Matice umirovljenika te prostor za arhivu udruge.

Predsjednik Matice umirovljenika Općine Preko, Ljubomir Markulin, izrazio je zadovoljstvo predloženim idejnim rješenjem te istaknuo važnost postizanja dogovora s Crkvom kako bi se projekt realizirao. Ovo bi bilo trajno rješenje za prostor namijenjen umirovljenicima, čije je dosadašnje traženje prostora bilo neuspješno, javljaju Naši školji.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!