Micah Richards: Gvardiol na poziciji lijevog beka nije samo lijevi bek s loptom, već i igrač koji postiže golove i asistira

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na samom početku utakmice Manchester Citya protiv Tottenhama, Joško Gvardiol i Mateo Kovačić su bili u fokusu ne samo zbog svojih izvrsnih izvedbi na terenu, već i zbog pohvala koje su dobili od legendarnog nogometaša i sadašnjeg televizijskog komentatora, Micaha Richardsa, koji je istaknuo važnost njihovih uloga u timu Pepa Guardiole, piše Index.

Richards je posebno istaknuo Gvardiola, nazivajući ga jednim od najboljih stopera na svijetu.

“Govorilo se o tome koliko je napredovao. Nemojmo zaboraviti da je on stoper, na toj poziciji je igrao na Svjetskom prvenstvu i bio je odličan. Dogodio se onaj trenutak u kojem ga je Messi okrenuo, ali on je jedan od najboljih stopera svijeta”, istaknuo je Richards, hvaleći Gvardiolovu prilagodljivost i kvalitete kao igrača.

Posebno impresioniran bio je Gvardiolovim performansama na novoj poziciji koju mu je dodijelio Guardiola.

“Pep ga je preusmjerio na poziciju lijevog beka, a on nije samo lijevi bek s loptom, već i igrač koji postiže golove i asistira. Kladim se da mu nisu ni rekli da će igrati na toj poziciji. Briljantan je”, dodao je Richards.

Nadalje, Richards nije propustio pohvaliti ni Matea Kovačića, nazivajući ga “neopjevanim junakom” Cityjevih uspjeha. Posebno je istaknuo Kovačićevu živahnost i sposobnost osvajanja lopti, ocjenjujući ga kao ključnog igrača u taktičkom sustavu Guardiole.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!