Kukljica SUP Challenge 2024; Prva stand up paddling utrka na otoku

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Kukljici se 8. lipnja  na prekrasnoj plaži Zelena punta kod restorana Skakaona održava prva stand up paddling utrka, KSC – Kukljica SUP Challenge 2024. Ovaj sportski događaj privući će ljubitelje sporta i prirode svih dobnih skupina i razina iskustva.

Utrka će se sastojati od tri discipline – PRO, CASUAL i TANGO, što znači da na utrci mogu sudjelovati svi, bez obzira na prethodno iskustvo i fizičku spremu. Osim natjecateljskog dijela, događanje će biti upotpunjeno sajmom otočnih proizvoda i besplatnom radionicom SUP-a za djecu.

Organizatori manifestacije iz TZO Kukljica ističu da je ovo natjecanje više od obične utrke. Cilj je produžiti turističku sezonu na otoku, jačati imidž Kukljice, otoka Ugljana i Zadarske županije te privući turiste koji vole sport i prirodu.

„Radujemo se što će Kukljica ove godine prvi put biti domaćin ovog sportskog događanja. Geografska specifičnost Kukljice s obiljem prirodnih uvala i plaža pogodnih za razne sportove na moru čini je idealnom destinacijom. Sportske manifestacije poput našeg KSC-a su od velikog značaja za kreiranje novih motiva dolaska turista i razvoj posebnih oblika turizma na otocima, što u konačnici doprinosi produljenju glavne turističke sezone,“ izjavila je Vlatka Košta, direktorica TZO Kukljica.

Program KSC – Kukljica SUP Challenge 2024.

8:00-9:15 – Prijave i preuzimanje startnih paketa
9:30 – Start utrke PRO
10:30 – Start utrke CASUAL
11:30 – Start utrke TANGO
12:30 – Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada
12:30-16:00 – Ručak i sajam otočnih proizvoda
16:30-17:30 – Radionica SUP za djecu

Prijave na utrku su dostupne na poveznici: Stotinka.hr. Sve novosti vezane uz manifestaciju možete pratiti na stranicama društvenih mreža Facebook i Instagram KSC Kukljica SUP Challenge.

Uz organizatora događanja, TZO Kukljica, u pripremi sudjeluju turistička agencija Nadria Travel, boutique agencija Break a Leg, Holiday Park Zelena punta i Camping Ugljan. Za bogati nagradni fond zaslužni su lokalni ugostitelji – konoba Udica, konoba Stari Mlin, restoran Skakaona, slastičarnica Hajduk, restoran Porat, restoran-pizzeria Ciao Ciao, restoran Srdela Fish Snack te partneri Holiday Park Zelena punta i turistička agencija Nadria Travel. Posebne zahvale upućuju se sponzorima Diskont Stanić i Kali tuna te partneru Holiday Park Zelena punta koji će se pobrinuti za okrjepu natjecatelja, volontera i posjetitelja.

Pozivaju se svi ljubitelji sporta i prirode da se pridruže i uživaju u ovom nezaboravnom događaju. Organizatori poručuju: „Dođite, natječite se, zabavite se i uživajte u ljepotama Kukljice. Očekujemo vas s velikim veseljem!“

FOTO: TZO Kukljica


PODIJELI S PRIJATELJIMA!