Mladi Viranin Bartol Begonja osvojio kadetski naslov prvaka Hrvatske u boksu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mladi Viranin Bartol Begonja osvojio je kadetski naslov prvaka Hrvatske u boksu na nedavno održanom Prvenstvu Hrvatske za kadete i mlađe kadete u Vukovaru. U težinskoj kategoriji do 37,5 kilograma, četrnaestogodišnji Begonja u finalnoj je borbi savladao Splićanina Jakova Gulina prekidom borbe u prvoj rundi, donijevši tako naslov prvaka u Vir. Ovo je bila prva službena borba za Boksački klub Zadar za Bartola, a njegov nastup bio je pravo ostvarenje snova.

“Imao sam tremu pred početak meča, ali čim se čulo zvono za početak borbe, trema je nestala. Odradio sam meč onako kako sam se dogovorio s trenerom,” rekao je Bartol nakon borbe. Njegov trener i predsjednik BK Zadar, Davor Dujić, poznati zadarski boksač iz 1980-ih, bio je ponosan na Bartolov uspjeh. Dujić, 59-godišnji boksački veteran i entuzijast, prije dvije godine preuzeo je BK Zadar kada je klub bio pred gašenjem, ponovno otvorivši vrata najstarijeg zadarskog boksačkog kluba mladim sportašima iz cijele Zadarske županije.

“Bartol je nesumnjivo talentiran. Ima brzinu, snagu i vretenasto tijelo, dok se fokusiranost, vještina i sportska disciplina postižu treninzima. Kratko vrijeme je u boksu, ali je odmah pokazao nadarenost za borbu. Ipak, najvažnije od svega je da se Bartol osim kao uspješan i darovit sportaš razvija i kao prava osoba,” istaknuo je trener Dujić.

Pred Bartolom su uskoro novi nastupi, uključujući 3. Opel kup na Jarunu ovog vikenda te HBS ligaške nastupe tjedan dana kasnije. Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u boksu za kadete i mlađe kadete održano je od 30. svibnja do 1. lipnja u sportskoj dvorani Danijel Rehak u Vukovaru, a sudjelovala su 93 boksača iz 34 hrvatska boksačka kluba.

Begonjin uspjeh na prvenstvu nije samo osobni trijumf, već i značajan doprinos za Boksački klub Zadar koji nastavlja tradiciju uspjeha i razvoja mladih talenata u boksu.

FOTO: Mladi Bartol Begonja s trenerom Davorom Dujićem (sredina), Kristijanom
Bašićem (lijevo) i tatom Domagojem Begonjom (desno).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!