Rekorderka vikenda 41-godišnja državljanka Srbije s 2,30 promila alkohola u krvi

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom pojačanog nadzora prometa proteklog vikenda, policijski službenici su na zadarskim prometnicama zabilježili ukupno 150 prometnih prekršaja, a poseban incident dogodio se na otoku Ugljanu. U subotu navečer, 41-godišnja vozačica iz Srbije zaustavljena je u Lukoranu s nevjerojatnih 2,30 promila alkohola u krvi. Policija ju je isključila iz prometa i smjestila u prostorije policije do prestanka djelovanja alkohola. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcionirana.

Policijski službenici su proteklog vikenda provodili akciju usmjerenu na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, uključujući vožnju pod utjecajem alkohola, prekoračenje brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisnu uporabu mobitela. U akciji je sudjelovao maksimalno raspoloživi broj policajaca, koristeći sve dostupne uređaje i opremu za nadzor i kontrolu prometa.

Među 150 utvrđenih prekršaja, ističe se vožnja pod utjecajem alkohola kod 12 vozača, prekoračenje dopuštene brzine kod 49 vozača, te nekorištenje sigurnosnog pojasa kod 10 vozača. Zabilježeni su i prekršaji nepropisne uporabe mobitela, upravljanja vozilima bez tehničkog pregleda te prolaska kroz crveno svjetlo.

Tijekom ovog perioda, na zadarskim prometnicama dogodilo se 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije osobe lakše ozlijeđene. Policija nastavlja s pojačanim nadzorom prometa kako bi povećala sigurnost na cestama i smanjila broj nesreća.

Ova akcija naglašava važnost kontinuiranog nadzora i provođenja zakona u cilju zaštite svih sudionika u prometu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!