U tri prometne nesreće na području Zadarske županije tri osobe završile u OB Zadar s teškim ozljedama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske  evidentirano je  9 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže ozlijeđene.

Nin: Prometna nesreća mopedom

Jučer, 4. lipnja, oko 16 sati u Ninu se dogodila prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede. Prema rezultatima očevida, nesreća se dogodila kada je 23-godišnji hrvatski državljanin upravljao mopedom s njemačkim registarskim oznakama. Dolaskom do križanja Zadarske ulice i Ulice Put Grgura Ninskog, vozač nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima na cesti. Uslijed naglog kočenja, mopedom je proklizao i pao na kolnik. Ozlijeđeni 23-godišnjak prevezen je u zadarsku bolnicu, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Policija će o događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, dok će vozač biti prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Seline: Nesreća na državnoj cesti DC-08

Na državnoj cesti DC-08 u Selinama, jučer u 11:50 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 47-godišnji vozač motocikla zadarskih registarskih oznaka zadobio teške tjelesne ozljede. Nesreća se dogodila kada je vozač, krećući se u smjeru sjeverozapada, zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti, u zavoju izgubio nadzor nad motociklom te pao na kolnik. Ozlijeđenom vozaču pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Policija će o nesreći dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Seline: Nesreća s četverociklom

Još jedna prometna nesreća dogodila se jučer u Selinama, na državnoj cesti DC-08, u 11:45 sati. U nesreći je teško ozlijeđena 37-godišnja državljanka Ukrajine koja je upravljala četverociklom zadarskih registarskih oznaka u smjeru jugoistoka. Dolaskom do zavoja, vozačica je zbog neprilagođene brzine izgubila nadzor nad vozilom te sletjela izvan kolnika na zelenu površinu. Ozlijeđenoj vozačici pružena je liječnička pomoć u zadarskoj bolnici, gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede. Policija će o ovom događaju izvijestiti nadležno državno odvjetništvo u Zadru.

Sve tri prometne nesreće rezultat su neprilagođene brzine i nepažnje, što ponovno naglašava važnost pridržavanja prometnih propisa i prilagodbe vožnje uvjetima na cesti. Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni i odgovorni kako bi se smanjio broj nesreća na cestama.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!