Održan radni sastanak Stožera civilne zaštite Zadarske županije za turističku sezonu 2024.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U organizaciji Stožera civilne zaštite Zadarske županije održan je radni sastanak s predstavnicima sudionika i operativnih snaga sustava civilne zaštite, fokusiran na pripremne i provedbene aktivnosti za turističku sezonu 2024., s posebnim naglaskom na sigurnost turista.

Na sastanku su, uz načelnika stožera i zamjenika župana Šimu Vickovića, sudjelovali predstavnici različitih nadležnih službi, uključujući Državni inspektorat, Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije, Dom zdravlja Zadarske županije, Županijski centar 112, PU zadarsku, Zavod za javno zdravstvo, Vatrogasnu zajednicu Zadarske županije, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zadra i HGSS stanicu Zadar.

Svi predstavnici nadležnih službi dali su prikaz trenutnog stanja i aktivnosti koje poduzimaju kako bi se osigurala maksimalna sigurnost tijekom turističke sezone. Posebna pažnja posvećena je stanju opremljenosti interventnih službi, projektu ispomoći u ljudstvu Policijskoj upravi zadarskoj, opremljenosti za iznenadna onečišćenja mora i spašavanja na moru te sigurnosti u hotelima, kampovima i marinama. Također se raspravljalo o održavanju pokaznih i terenskih vježbi te važnosti učinkovite razmjene informacija među svim uključenim službama.

Načelnik stožera Šime Vicković istaknuo je važnost koordinacije svih službi kako bi se osigurala maksimalna sigurnost za turiste i lokalno stanovništvo tijekom turističke sezone. Naglasio je da Zadarska županija, kao značajna turistička destinacija, posvećuje posebnu pažnju svim aspektima sigurnosti kako bi svi posjetitelji mogli uživati u svom boravku bez brige.

Sastanak je zaključio da je sigurnost ključan faktor za uspješnu turističku sezonu, te da će sve službe surađivati i koordinirati aktivnosti kako bi osigurale visoku razinu zaštite za sve koji posjete Zadarsku županiju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!