Dan grada Nina proslavljen uz priznanja laureatima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen je Dan grada Nina, datum koji se slavi u spomen na pismo Pape Ivana VIII. knezu Branimiru iz 879. godine, koje se smatra prvim međunarodnim priznanjem Hrvatske i obilježava se i kao Dan hrvatske diplomacije.

Predsjednik Gradskog vijeća Ante Peroš i gradonačelnik Emil Ćurko obratili su se nazočnima prigodnim riječima, dok su svojim prisustvom događaj uveličali i župan Božidar Longin te državni tajnik Josip Bilaver.

Na svečanoj sjednici uručene su nagrade zaslužnim laureatima. Grb Grada Nina dodijeljen je renomiranoj umjetnici i likovnoj pedagoginji Mariji Višić Guini. Nagradu Grada Nina zaslužili su Dalibor Lovrić i KUD Branimir Nin, dok je nagrada za životno djelo posthumno dodijeljena arheologu, prof.dr. Zdenku Brusiću.

“Ovo je poseban dan za naš grad, dan kada se sjećamo naše povijesti i odajemo počast onima koji su dali značajan doprinos našoj zajednici,” rekao je gradonačelnik Ćurko.

U atmosferi ponosa i zahvalnosti, Ninjani su se okupili kako bi proslavili svoj dan i odali priznanje onima koji su doprinijeli razvoju i očuvanju kulturne baštine ovog povijesnog grada.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!