Udruga Sol dovršila projekt obnove suhozidne baštine na sjevernodalmatinskim otocima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga Sol je uspješno završila projekt “Očuvanje suhozidne baštine sjevernodalmatinskih otoka”, potpuno financiran sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU). Ovaj projekt, proveden u suradnji s lokalnim partnerima, uključujući Mjesni odbor Olib, “Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe – Samotvorac” i “Društvo premujana”, imao je za cilj detektirati, locirati i popraviti oštećene suhozide na otocima Olib, Silba i Premuda.

Tijekom projekta, Udruga Sol je identificirala 27 oštećenih suhozida te ih uspješno obnovila. Na Olibu je popravljeno 14 suhozida, na Silbi 8, a na Premudi 5. Svaka intervencija dokumentirana je fotografijama koje prikazuju stanje prije i poslije obnove, ističući trud i posvećenost svih uključenih u ovaj značajan projekt.

Projekt očuvanja suhozidne baštine ključan je za održavanje kulturnog i prirodnog naslijeđa sjevernodalmatinskih otoka, a uspješna realizacija aktivnosti Udruge Sol dodatno potvrđuje važnost suradnje lokalnih zajednica u zaštiti i obnovi njihove baštine.

Udruga Sol i njezini partneri zahvaljuju svim sudionicima na podršci i radu te najavljuju nastavak aktivnosti usmjerenih na očuvanje i promicanje kulturnog naslijeđa ovog područja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!