BK Zadar s istom postavom “vozi” dalje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Sinoć je u press centru dvorane Višnjik održana izborna skupština Biciklističkog kluba Zadar. Na skupštini je odlučeno da će Božidar Kotlar nastaviti obnašati funkciju predsjednika kluba i u idućem četverogodišnjem mandatu. Uz njega, upravu kluba čine Neven Pavić kao tajnik te Kosta Teofilov, Željko Škara i Nikica Teofilov kao članovi uprave. U nadzorni odbor izabrani su Anđelko Vidović, Jelena Barešić i David Šare.

U svom izvješću o radu za proteklo razdoblje (2020-2024), predsjednik Kotlar istaknuo je najznačajnija postignuća kluba. BK Zadar proglašen je najboljim cestovnim klubom Hrvatske od strane Hrvatskog biciklističkog saveza (HBS) u sezonama 2022. i 2023. Kontinuirani rad s mlađim selekcijama rezultirao je razvojem vrhunskih kadeta i juniora poput Luke Škare i Nicolasa Gojkovića, koji je ove sezone kao član slovenske „Adrie“ započeo seniorsku karijeru.

Klub se može pohvaliti s impresivnom 101 medaljom s hrvatskih državnih prvenstava u protekle četiri sezone. Od međunarodnih uspjeha izdvajaju se Lukina pobjeda na brdskom kronometru u Veroni 2022. i Nicolasova pobjeda na noćnom kriteriju u Kranju 2020. godine. Posebno je istaknut i mladi talent Krsto Dokoza koji je ove sezone osvojio etapu u slovenskoj Idriji.

Predsjednik Kotlar pohvalio je i trenera Antu Radića za njegov dugogodišnji doprinos klubu, te Filipa Brajana, predsjednika promidžbene komisije, koji je osigurao novog sponzora kluba, njemačku firmu Ruff Cycle. Grad Zadar i dalje podržava klub kroz financiranje redovnih aktivnosti, dok za servis i održavanje bicikala zaslužni su Bike shop Zadar i firma TČT.

U izvješću je spomenuto i financijsko stanje kluba koje je stabilno, te nabavka novih bicikala s diskovima i Ultegra opremom. U planu je preseljenje u nove prostorije u sklopu sportskog centra Franko Lisica.

Predsjednik Kotlar zahvalio je članovima Izvršnog i Nadzornog odbora te svim članovima kluba na suradnji i trudu koji su uložili kako bi BK Zadar došao na sam vrh hrvatskog cestovnog biciklizma.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!