Arnu 13 medalja, Lucija Beretin na Europskom prvenstvu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na ljetnom juniorskom prvenstvu Hrvatske koje se proteklog vikenda održalo u Rijeci potvrdila se dominacija Arnovih juniorki, skakačica u vodu. Ukupno čak 13 medalja, tri zlatne, te po pet srebrnih i brončanih. Kao juniorka B Ria Longin je dvostruka prvakinja Hrvatske na tornju i dasci 3 metra, a dodala je i dva srebra na dasci 1 metar i u sinkro skokovima s 3 metra.  Maria Magaš u istoj kategoriji je postla prvakinja Hrvatske na dasci 1 metar, a srebrna je bila na tornju i dasci 3 metra. Lucija Beretin je također u istoj kategoriji srebrna u sinkro skokovima na 3 metra i brončana na dasci 1 metar i 3 metra te na tornju. Gino Longin kao junior B bio je brončani na tornju i u sinkro skokovima na 3 metra.

Stvorila se takva situacija u klubu da su djevojke konkurencija jedna drugoj i one zapravo najviše vole slaviti u tim svojim međusobnim okršajima. Konkurencija je uistinu zdrava, a izjednačene su po kvaliteti izvedbe. Imali smo situaciju da je na tornju Ria bila prva, Maria druga, a Lucija treća, dok je na „metru“ Maria bila prva, Ria druga, a Lucija treća. U sinkru su Lucija i Ria za jedan bod izgubile zlatnu medalju, što govori da su i tu dobro prošle. Gino je u sinkro paru sa Zvonimirom Botuljcem osvojio treće mjesto, a bio je i treći s tornja – pohvalio se Arno Longin, trener u KSV Arno i dodao:

Možemo reći da smo u konkurenciji juniorki stvarno dominirali. Djevojke su zaista dobro skakale i nitko nam se nije približio. Zadovoljan sam, a novost je da će Lucija nastupiti i na Europskom prvenstvu u kategoriji jednometarske daske, koje se početkom srpnja održava u Poljskoj.

Rad trenera se isplatio. Cure drže razinu kompeticije, a Lucija Beretin sada se intenzivno priprema za europsku smotru.

Kombiniramo rad u teretani sa skakanjem, a poslijepodne imamo trening u vodi. Zaista intenzivno radimo s njom, ali treniraju i ostale skakačice jer 19. lipnja idemo u Graz na natjecanje koje će nam pokazati koliko smo spremni – otkrio je Arno.

Neumorni veteran i legenda skokova u vodu Arno Longin nastupit će u svim disciplinama na Europskom prvenstvu za veterane koje će se početkom srpnja održati u Beogradu.

Pripremam se svakodnevno. Malo sam zakasnio s početkom priprema, ali dobro se osjećam i vjerujem da ću biti u pravoj formi na natjecanju. Očekujem zlato, no bit ću zadovoljan i s medaljom bilo kojeg drugog sjaja.

Zadovoljan je Arno i svojim curama, njihovim radom pozitivnim rivalstvom koje ih motivira na sve bolje rezultate.

Maria će i dogodine ostati u istoj kategoriji, dok preostale dvije cure idu u A kategoriju juniorki. Perspektiva je pred njima, samo trebaju nastaviti naporno raditi. Vratio nam se i Gino te se nadamo još boljem rezultatu – zaključio je Longin.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!