Mlada Viranka Lena Crnojević: Nogometna lavica među pionirima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nogometni klub Sabunjar iz Privlake, najstariji klub u zapadnom dijelu Zadarske županije, ponosi se svojim žuto-plavim grbom s likom morskog konjica. No, među mlađim pionirima ovog kluba, na vratima stoji prava lavica – Lena Crnojević, talentirana jedanaestogodišnja djevojčica iz Vira.

Lena, koja će početkom kolovoza proslaviti jedanaesti rođendan, jedina je djevojčica u svom uzrastu u NK Sabunjar.

“Dobro mi ide, baš volim nogomet. Kada nisam na treningu ili utakmici, obavezno idem na igralište s prijateljima igrati nogomet,” kaže Lena, čije su nogometne vještine i baratanje s loptom znak velikog talenta. Iako je u početku igrala u polju, nedostatak golmana doveo ju je na vratarsku poziciju, gdje se brzo prilagodila i zavoljela novu ulogu.

“U početku sam igrala u polju, ali kako nismo imali golmana, javila sam se i sada mi je drago zbog toga,” napominje mlada Viranka. Lena je već usvojila sve osnovne vratarske vještine – od istrčavanja i duela jedan na jedan, do obrane visokih lopti i udaraca iz daljine. Njezin trener Jurica Zanki hvali je kao iznimno nadarenu i strastvenu nogometašicu, ističući da, iako je još rano govoriti o budućim mogućnostima, Lena ima potencijal postati vrhunskom nogometašicom.

Nogometnu strast Lena je razvila već u najranijoj dobi, pridruživši se nogometnoj akademiji Coerver Coaching u Zagrebu s četiri godine. Nakon što se s roditeljima preselila na otok Vir, nastavila je svoju nogometnu karijeru u NK Sabunjar, gdje je brzo postala nezamjenjiva članica momčadi. Njezina obitelj – tata Zoran, mama Ines i sestre Neva i Tasha – sada s ponosom prate njezine utakmice i navijaju za Sabunjar.

Lena je također strastvena navijačica. Iako je rođena Zagrepčanka i nekoć vatrena navijačica Dinama, sada joj je Hajduk nova ljubav. No, Sabunjar je i dalje njezina glavna momčad s kojom je prošle godine osvojila drugo mjesto u Županijskoj ligi, dok je prethodne godine s Papalinama bila prva.

“Lena je nogometno nadarena djevojčica i zaista voli nogomet. Rano je u ovom uzrastu govoriti o mogućnostima, ali ako bude imala volje mogla bi postati nogometašica,” kaže trener Zanki. Njezini roditelji dodaju da volja nije upitna, jer Lena s nestrpljenjem iščekuje svaki novi trening, čak i kada je prehlađena. Osim na nogometnom terenu, Lena je uzorna i u školi, posebno nadarena za matematiku.

Lena Crnojević svojim talentom, voljom i strašću za nogometom pokazuje da je prava lavica, spremna za velike izazove i uspjehe na terenu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!