Otvorena treća samostalna izložba mlade slikarice Lucije Maržić

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U ponedjeljak, 8. srpnja, u crkvi Sv. Jurja u Pagu, otvorena je treća samostalna izložba mlade slikarice Lucije Maržić. Na otvaranju izložbe, o Lucijinom umjetničkom pristupu govorila je povjesničarka umjetnosti Bruna Nevia Dabo, dok je ravnateljica Gradske knjižnice Pag, Ljiljana Festini, izrazila zadovoljstvo realizacijom ovog projekta.

Lucija Maržić, rođena 2002. godine u Zagrebu, odrasla je u Pagu gdje je završila osnovnu školu. Diplomirala je na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci, gdje je na trećoj godini studija izabrala mozaik kao izborni kolegij, tehniku s kojom planira nastaviti raditi i na diplomskom studiju.

Prva izložba ove mlade umjetnice održana je 2021. godine u crkvi Sv. Jurja u Pagu. Iste godine sudjelovala je u izradi murala na Pašmanu te je izlagala na Sajmu studentskih radova u Rijeci 2022. godine. Njena druga izložba održana je 2023. godine u Gradskoj knjižnici Pag.

Izložba, koja je dio programa “Pag – ljeto 2024.”, može se razgledati svakodnevno do 14. srpnja 2024. u vremenu od 18 do 22 sata.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!