Policija na cestama Zadarske županije zaustavila dva vozača; Jedan vozio pijan, drugi izričito odbio testiranje na droge

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Jučer, 10. srpnja u 11.34 sati na državnoj cesti DC-08 u Sv. Petru policijski službenici Policijske postaje Biograd zaustavili su automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin. Policijski službenici su mu ponudili testiranje na prisutnost droge u organizmu, što je 29-godišnjak izričito odbio.

U 13.20 sati na državnoj cesti DC-503 u Smilčiću policijski službenici su zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 76-godišnjak. Provedenim alkotestiranjem vozača utvrđena mu je koncentracija od 1,62 g/kg alkohola u organizmu.

Obojica vozača su isključena iz prometa te prekršajno sankcionirana sukladno odredbama Zakona o sigurnosti promet na cestama.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.

Kažnjivo je i odbijanje vozača koji sudjeluju u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!