Promenada tradicije: U Novigradu održana dalmatinska smotra pjesme i plesa

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bogatstvo dalmatinske tradicije kroz pjesmu, nošnje i običaje predstavljeno je svima koji su se zatekli u Novigradu za vrijeme Promenade. Riječ je o smotri dalmatinske pjesme u organizaciji KUD-a Fortica iz Novigrada, koja ime Promenada nosi zbog šetnje koja prethodi nastupima. Nastupali su KUD Fortica, KUD Sveti Lovre iz Vrsi, klapa Ponistra, klapa Kandelora i KUD Zadarski tanac.

“Ovo je naša tradicionalna smotra koju planiramo održavati svake godine, ako budemo živi i zdravi te ovako mladi i lijepi,” rekla je Dinka Bakić, predsjednica KUD-a Fortica.

“Pozvali su nas naši dragi prijatelji iz Novigrada kako bismo uveličali njihovu tradicionalnu feštu. Domaćinima smo prepustili da oni otplešu promenadu, a mi smo se predstavili sa zadarskim tancem te koreografijom iz Međimurja, malo neočekivano, u kojoj su ljudi zaista mogli uživati,” rekao je Boris Dizdar, predsjednik KUD-a Zadarski tanac.

Osim KUD-ova, važnu ulogu imali su i OPG-ovi koji su nudili svoje domaće proizvode. Ukoliko se obavila kupnja, dobio se nagradni kupon za sudjelovanje u tomboli.

“Podijelili smo nešto kupona u vrijednosti od po deset eura te sam uvjerena da se dosta toga i osvojilo. Prodajem samo domaće proizvode, od breskvi, nektarina, naranča, šljiva, a sada su počele i lubenice i pomidori. Naravno, tu je i krumpir, kao i luk u vijencima. Sve slasno,” izjavila je Ankica Viduka, vlasnica OPG-a.

Bila je to prava dalmatinska fešta za sve one koji vole tradicijsko pjevanje, plesanje i dobru spizu, no slika je uvijek govorila više od riječi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!