Tunuara 2024: Tri dana tradicije, gastronomije i vrhunske zabave u Kalima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Kali će i ove godine ponovno postati središte ribarske tradicije i zabave tijekom tradicionalnih Kualjskih ribarskih noći, poznatijih kao Tunara. Ovaj trodnevni događaj, koji će se održati od 18. do 20. srpnja 2024. godine, donosi bogat program koji će zadovoljiti sve posjetitelje, od sportskih entuzijasta do ljubitelja glazbe i tradicionalne kuhinje.

Manifestacija započinje u četvrtak, 18. srpnja, vaterpolo utakmicom između ekipa “Kali stari” i “Kali mladi” na plaži Batalaža. Petak, 19. srpnja, obilježit će 19. ribarski skup posvećen očuvanju tradicionalnih ribarskih zajednica, nakon čega slijedi gastro ponuda jela od ribe pod nazivom “Jedi što vrijedi”. U večernjim satima bit će organizirano natjecanje u kuhanju brudeta te kreativna radionica za djecu.

Subota, 20. srpnja, donosi spektakularan defile ribarskih brodova zadarskim kanalom, a posjetitelji će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi ribljih specijaliteta. Poseban naglasak stavljen je na ribarske igre i zabavni program, koji uključuje koncert popularnog glazbenika Tonyja Cetinskog.

Tunara 2024. nudi jedinstvenu priliku za doživljaj autentične ribarske tradicije, uživanje u lokalnim specijalitetima i sudjelovanje u raznovrsnim aktivnostima koje će se odvijati na predivnoj lokaciji rive u Kalima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!