Veliki turnir na male branke: Diklo u znaku prijateljstva i sporta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Diklo je oživjelo punim plućima! Počeo je veliki turnir na male branke Diklo 2024! Zahvaljujući Malonogometnom klubu Brodarica i Udruzi Dikla, do 20. srpnja na Sportskom centru Zgon malonogometnu vještinu pokazat će 68 klubova iz cijele županije u dvije kategorije: seniori i veterani. Za pehare i dobre novčane nagrade natječe se 57 seniorskih i 11 veteranskih ekipa. Turnir se igra po sustavu 4 na 4. U slučaju neriješenog rezultata, s centra se petom izvode penali. Turnir u Diklu je više od sportskog događaja, ističu organizatori. Prilika je to za okupljanje i podršku jedni drugima, ali i stvaranje novih lijepih ljetnih uspomena.

“Želio bih istaknuti zašto smo uopće krenuli u ovu priču. Povezuje nas veliko prijateljstvo između MNK Diklo i MNK Brodarica. Diklo se ugasilo prije nekoliko godina i veliki broj njihovih igrača se prebacio kod nas, a momčad Brodarice je na nekoliko turnira igrala za Diklo. Veže nas zaista veliko prijateljstvo, a ovaj turnir nam je samo produbio stare uspomene te ispričao nove priče”, kazao je Hrvoje Medved, predsjednik MNK Brodarica te najavio i iduće izdanje: “Momčadi koje ispadnu s turnira redovito kažu da se vidimo dogodine, što nam je velika satisfakcija i motivacija za daljnje turnire. Želim da ovaj turnir u potpunosti zaživi, želim da se digne šušur, da nas u gradu zaustavljaju i pitaju kada će se turnir ponovno održati. Glavni motiv nam je bio da oživimo mjesto i vjerujem da smo u tome i uspjeli, a 20. srpnja, na veliku feštu vjerujem da će biti samo vrhunac ove lijepe priče i projekta koji želimo napraviti.”

Turnir na male branke Diklo 2024. privukao je ekipe iz cijele Zadarske županije, čak i s otoka. Organizatori su pozvali sve navijače i ljubitelje futsala da dođu i budu dio lijepe sportske priče. Vrhunac i prava fešta bit će 20. srpnja na finalnoj večeri uz koncert Duje Stanišića i njegove Breskvice. Sav prihod od turnira usmjeren je prema Malonogometnom klubu Brodarica za daljnje održavanje kluba te prema Udruzi Dikla za organizaciju budućih sportskih i drugih događaja u mjestu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!