Argonauti i Šumari kažu da su mogli i bolje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U oštroj konkurenciji 36 ekipa od čega su 32 završile utrku, bjelovarski lađari su i ovog puta ostvarili dobar rezultat na neretvanskom 24. Maratonu lađa koji je osvojila Stablina. Argo su kroz cilj prošli sedmi, Šumari 11., Argo 2 je 17., a Šumski 21.. No, Argonauti koji su osjetili slast pobjede odlaze s, kažu, gorkim okusom u ustima. Svojim nastupom nisu zadovoljni unatoč teškim uvjetima.

Foto: Grad Bjelovar

-Mi smo sam start odradili jako loše i tu smo razočarali. Nakon toga su se digli vjetar i valovi, pokušali smo probijati, ali jednostavno nije išlo. Uvjeti su stvarno bili jako, jako teški, meni je ovo bio osmi maraton i to mi je možda bila i najteža trka do sada – iskren je Argonaut Radoslav Rajić.

Neretva je šibala i Šumare koje mazili nisu niti protivnici.

-Udarali su u nas, a imali su mjesta za prolaziti. Pritiskali su se uz nas, a kada dvije lađe dođu blizu jedna drugoj ne može se veslati i to su iskoristili ovi koji su bila iza nas i koji su nas prestigli – opisuje utrku Šumar Hrvoje Zeman.

Šumari su tako izgubili dobar start i završili u valovima na koje s obzirom na to da treniraju na ribnjaku nisu navikli. Morali su se zadovoljiti 11. mjesto, ali zato, ističe Zeman, treba čestitati Šumskima, njihovoj drugoj ekipi, koji su doveslali 21. iako su u lađi bili i natjecatelji s tek deset odrađenih treninga.

-Stvarno su dečki rasturili, svaka im čast – ističe Zeman.

Foto: Grad Bjelovar

Argonautima ostaje žal što su završili kao 7. i 17., ali ipak moraju priznati da je to do dobar rezultat kada se uzme u obzir jaka konkurencija koja se sve ozbiljnije priprema za maraton.

-Sve ekipe koje konkuriraju za naslov su dovele trenere koje plaćaju, čak i neki veslači se plaćaju i svake godine to ide za stepenicu više – kaže Rajić.

Kada se njihovim rezultatima doda da su na Maratonu lađarica bjelovarske Sparte bile pete, a čazmanske Amazonke šeste, na čemu im Argonauti i Šumari čestitaju, očito je da su županijske ekipe Neretvi pokazale zube.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!