Milanovićevi PR-ovci zaslužili popravni. Butković i njegov tim navukli ga na polemiku koja ga vodi u poraz.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Oštra komunikacija predsjednika Milanovića i ministra Butkovića na Facebooku nastavljena je i u nedjelju, Butković je pozvao Milanovića se očituje o ‘pogodovanju njegovu rođaku povezanom s ruskim kapitalom’, a Milanović je ponovio tvrdnje o korištenju državnog novca članova Butkovićeve obtelji.

Nakon što je predsjednik RH Zoran Milanović u subotu komentirao razmjenu navodnih poruka iz 2019. između bivše državne tajnice Josipe Rimac (sada Pleslić) i ministra Olega Butkovića o ‘lobiranju da se zaposli sin njezine prijateljice’ Butković je na Fecebooku naveo kako je Milanović javno pozvao na njegovo “hapšenje zbog navodnog trgovanja utjecajem”.

Milanovića je javno pozvao da odgovoriš na dva pitanja: “Je li trgovina utjecanjem ako predsjednik Republike”, (…) “osobno traži od državnih i privatnih banaka da otvore račun njegovom rođaku koji je pod sankcijama zbog povezanosti s ruskim kapitalom?” “Što si dobio kao protučinidbu za taj angažman”, upitao ga je Butković, dodavši kako je “pomaganje sankcioniranim osobama i kršenje sankcija kazneno djelo”.

Jutros je, pak, Butković pozvao Milanovića da mu odgovori, jer još čeka njegov odgovor na navedena dva pitanja, dodavši da će “imati i dodatna pitanja”.

Milanović: Ima li člana obitelji koji se nije okoristio

Nešto kasnije predsjednik RH Zoran Milanović je na Facebooku upitao Olega Butkovića, zovući ga Olja, “ima li člana tvoje obitelji koji se nije okoristio državnim novcem od kad si ministar? Zna se već, braco bivši policajac s 25 godina je preko noći postao uspješni kamiondžija pa i veleposjednik skupog zemljišta uz more (…). Al nije Olja zaboravio ni oca. Najprije je tata Butković od Ministarstva turizma dobio 110 tisuća kuna za obnovu svog kampa Povile, a onda je Oljino Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dalo osam milijuna kuna za gradnju novog lukobrana u uvali Povile – direktno pred restoranom tate Butkovića”.

Milanović je naveo i kako “Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa ni u jednom slučaju nije našlo ništa sporno”, dodavši: “P.S. O lažima koje si napisao čujemo se kasnije, javim ti se iz Hrvatskog Zagorja s Uskrsne pištole”.

Butković: Vidim da izbjegavaš odgovoriti

U odgovoru na Butković je na Facebooku naveo kako vidi da Milanović izbjegava odgovoriti na njegova pitanja (…) te mu je najlakše opet udariti na njegovu obitelj.

“A kad si već spomenuo lukobran u Povilama, moram te razočarati pa reći da su ga izgradile i tvoje Rijeke pravde, tj. županijska Lučka uprava koju vodi SDP i tvoj pulen Saša Đujić. Za razliku od tebe, ja neću govoriti o tvojoj obitelji, a imao bih itekako što za reći o poslovima članova tvoje obitelji. Za mene je obitelj ispred bilo kakve politike. I tu je ključna razlika između nas dvojice, ti razaraš, a ja gradim, Zorane”, naveo je Butković.

Poručio je Milanoviću da jedva čeka čuti odgovore na svoja pitanja. (KN/HINA/FAH)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!