Kuje li se svjetska medalja u Zadru?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bazen na Višnjiku postao je na tjedan dana dom muškoj vaterpolskoj reprezentaciji Hrvatske do 18 godina. U Zadru su na pripremama od nedjelje 9. lipnja. Ovu generaciju najboljih hrvatskih juniora na ljeto, naime, očekuje Svjetsko prvenstvo u glavnom argentinskom gradu, Buenos Airesu od 2. do 9. srpnja. Na pripreme je pozvano 20 igrača a među njima ima i Zadrana.

U Zadru smo do subote, 15. lipnja kada nastavljamo pripreme u Novom Sadu, gdje imamo sparing s reprezentacijom Srbije. U Vojvodini smo do 18. lipnja, nakon čega nam slijede tri slobodna dana, a potom krećemo sa završnim dijelom priprema koji ćemo napraviti u Varaždinu. U Zadru smo dočekani jako lijepo, jednako kao i prošle godine. Ovdje imamo izvrsne uvjete za rad, od hotela do bazena ništa nam ne nedostaje, te smo jako zadovoljni – kazao je Pavo Marković, pomoćni trener hrvatske reprezentacije za vaterpoliste do 18 godina.

U reprezentaciju Hrvatske pozvana su tri vaterpolista VK Zadar 1952, Ante Donđivić, Livio Antić i Roko Markulin. Nažalost zbog bolesti Markulin je odmah otpao.

Trebala su biti trojica, ali ostali smo samo na jednom, jer je i Livio Antić ozlijeđen te ćemo kroz dan-dva vidjeti hoće li se uspjeti oporaviti. Ne uspije li, s nama će ostati samo Ante Đonđivić – dodao je Marković.

Na svjetskom prvenstvu u Argentini mlade hrvatske vaterpoliste očekuje težak posao, ali svi su optimistični.

Očekujemo borbu za medalje. Nadam se barem ulasku u polufinale. Prošle godine smo ispali u četvrtfinalu i očekujem da ćemo ovo ljeto pokazati napredak. Lani nam je nedostajao prvi centar, nadam se da će ovoga puta biti s nama, da neće biti ozljeda i da ćemo biti kompletni, što bi nam trebamo pomoći da uđemo u borbu za medalje. Svjesni smo da će biti jako teško, pošto imamo izazovnu skupinu, no mislim da momci imaju potencijala i da se možemo uključiti u bitku za mjesto na pobjedničkom podiju – zaključio je Marković.

Reprezentativci će se ovaj tjedan u Zadru pripremati najprije kroz jutro u teretani, a onda ostatak dana na bazenu Višnjika. Podsjetimo, Hrvatska muška reprezentacija do 18 godina bila je već svjetski prvak. Zlatnu medalju osvojili su na Svjetskom prvenstvu u Podgorici u Crnoj Gori 2016. godine, dok su na prošlom bili peti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!