Otvorenje nove dionice trail staze “Life on Mars 2” uz eko akciju i zabavu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U subotu, 25. svibnja 2024. godine, ljubitelji prirode i aktivnog odmora imat će priliku istražiti novootvorenu dionicu trail staze “Life on Mars 2”, koja povezuje Žigljen i Metajnu. Dugačka 10 kilometara, staza pruža ne samo rekreaciju nego i priliku za sudjelovanje u važnoj eko akciji.

Program započinje u 11:00 sati okupljanjem sudionika kod trafostanice u Žigljenu, gdje će svaki sudionik dobiti vreću za smeće te će se uključiti u čišćenje okolnog područja, koje je nažalost, zagađeno plastičnim otpadom. Osim što sudjeluju u važnom očuvanju okoliša, sudionici će uživati u šetnji stazom koja obiluje prirodnim ljepotama.

Eko akcija trajat će do 11:45, nakon čega će sudionici krenuti na službeni dio ture. Predviđeno vrijeme dolaska na rivu u Metajni je između 14:30 i 15:30 sati, ovisno o brzini hodanja pojedinih grupa. Za one koji se umore ili žele ranije povratak, organiziran je prijevoz kombijem agencije Sunturist sa završne točke u Metajni do početne točke u Žigljenu, s polascima svakih pola sata od 14:00 do 16:00 sati.

Za sudjelovanje u ovom događaju nije potrebna prethodna prijava, a cijeli program je besplatan. Organizatori savjetuju da sudionici ponesu minimalno 1 litru tekućine, hranu, kapu za sunce, te da obuju udobne tenisice.

“Ovaj događaj je prilika da spojimo ljubav prema prirodi s aktivnim doprinosom njezinom očuvanju. Nadamo se da će sudionici uživati u novoj stazi i da će ponijeti kući lijepa sjećanja i svijest o važnosti zaštite našeg okoliša,” izjavili su organizatori.

Za sve dodatne informacije, zainteresirani se mogu obratiti na e-mail treking-liga@outdoor.hr, gdje će dobiti sve potrebne detalje o ruti, opremi i programu događanja.

Foto: Visit Novalja


PODIJELI S PRIJATELJIMA!