Premijer dočekuje vaterpoliste, pripremljene i vrijedne novčane nagrade

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Hrvatske vaterpoliste koji su jučer u Dohi osvojili svjetsko zlato sutra će primiti predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Tako će, nakon skromnog dočeka u zagrebačkoj gradskoj luci i izostanka proslave u hrvatskoj prijestolnici, za svjetske prvake ipak biti organiziran dostojan prijem.

Kako doznajemo, na njemu će Barakude primiti i novčane nagrade za nedavnu srebrnu medalju s Europskom prvenstva te najnoviju iz Dohe.

Naime, Sukladno Pravilniku o dodjeli državne nagrade Franjo Bučar i državne nagrade za vrhunska sportska postignuća, za zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu svaki igrač i izbornik dobit će novčanu nagradu od 14.350 eura dok će ostale stručne osobe dobiti ukupno 19.150 eura. Ukupan iznos koji će se dodijeliti za ovo svjetsko zlato je 248.750 eura. Kad je pak riječ o Europskom prvenstvu, srebro s tog natjecanja bit će honorirano s 4.800,00 eura svakom igraču, dok će ostale stručne osobe dobiti ukupno 4.800 eura. Ukupan iznos koji će se dodijeliti za europsko srebro je 81.600 eura.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!