Bjelovar kreće u stvaranje domaćih igračica

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Male carice su novi projekt Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, njegova rukometna škola kojom žele stvoriti jaku domaću bazu igračica i kroz kontinuirani rad na drugačijim sportskim principima izbjeći razlike u kvaliteti između generacija. Stvaranje igračica je naime trenažno-edukacijski proces koji traje 8 do 12 godina.

-Nama je primarni cilj uključiti djecu u sport i držati ih u njemu što duže. Nećemo im dati samo osnovne stvari iz rukometa već i iz svih drugih sportova, atletike, gimnastike, socijalizaciju kroz izlete. Želimo da djeca zavole sport i ostanu unutra – kaže trener Hrvoje Cikoja.

Zbog toga ŽRK Bjelovar na projektu Male carice surađuje sa Školom rukometa za djevojčice, a suradnja će se proširiti i na okolne klubove. S malim rukometašicama koje će se moći upisivati od prvog razreda osnovne škole će raditi treneri s iskustvom s europskih i svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara jer je cilj stvoriti klupske igračice, dok će kvaliteta doći kasnije. To je na predstavljanju pozdravio i gradonačelnik Dario Hrebak.

-To je jedina mogućnost da Ženski rukometni klub u smislu seniorske kategorije može u budućnosti napraviti još veći iskorak. Do sada smo imali nedodirljiv dvojac Podravku i Lokomotivu, a Grad Bjelovar i Ženski rukometni klub Bjelovar imaju ambiciju da se taj dvojac možda i razbije – kaže Hrebak.

Uspjesima seniorki će Male carice biti šlag na torti, a one će osigurati i nastavak lijepe bjelovarske rukometne priče.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!