Erdogan: To je smiješno pitanje, ovo je demokracija…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je u petak navečer da će prihvatiti rezultat izbora u nedjelju i da će odstupiti ako izgubi, osvrćući se na zabrinutost da možda neće napustiti vlast.

“Veoma smiješno pitanje. Na vlast dolazimo demokratskim sredstvima u Turskoj. Ako naša nacija drukčije odluči, učinit ću ono što demokracija traži, nema se što drugo učiniti”, rekao je Erdogan za televiziju kasno u petak na pitanje hoće li predati vlast.

Njegov će blok poštivati “bilo kakve rezultate koji dođu iz glasačkih kutija”, dodao je Erdogan.

Ako je oporba zabrinuta glede izborne sigurnosti, trebala bi nadgledati sva biračka mjesta i “osigurati sigurnost” upravo kao što to čine članovi Erdoganove stranke, rekao je.

“Volja nacije ne smije biti kompromitirana”, dodao je Erdogan.

Turski predsjednik je također kazao da vjeruje da će ponovno biti izabran za još jedan mandat te da će osigurati parlamentarnu većinu u nedjelju.

Erdogan se nakon 20 godina na čelu Turske suočava s najtežim izbornim ispitom usred negodovanja javnosti zbog gospodarskih poteškoća, upravljanja posljedicama velikih potresa u veljači i otprilike 3.5 milijuna sirijskih izbjeglica.

Kandidat ujedinjene opozicije, Kemal Kilicdaroglu, prema anketama se nalazi malo ispred Erdogana. (Hina)

Foto: FAH

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!