Liberali shvatili: Samo je jedan način da sutra ne postanemo dio EU povijesti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ne uspiju li domaće liberalne opcije dogovoriti zajedničku listu, prijeti opasnost da Europski parlament po prvi puta ostane bez hrvatskih liberala. Europski opstanak hrvatskih liberalnih opcija u EU parlamentu glavni je politički zaključak Energetskog foruma liberala koji se ovog vikenda održao u Bjelovaru u organizaciji HSLS-a i liberalne Zaklade Friedrich Naumann.

Forum, koji se sastojao od stručnog i političkog panela, okupio je predstavnike većine liberalnih stranaka u Republici Hrvatskoj, istaknute stručnjake i znanstvenike iz energetskog sektora te članove središnjih tijela, stručnih odbora, načelnike i gradonačelnike HSLS-a.

Dalibor Paus, predsjednik IDS-a izjavio je da „energetska politika, kako nacionalna, ali još više europska obilježit će, kao nijedna druga, godine pred nama. Zato je današnje okupljanje stručnjaka i predstavnika liberalnih stranaka u RH na panelu o energetici važno za kreiranje najboljih politika. Bila je to i prilika da liberalne stranke razgovaraju o boljoj suradnji na predstojećim izborima, prije svega europarlamentarnim. Koliko je važno da liberali imaju svog EU parlamentarca pokazao je svojim radom naš Valter Flego u aktualnom mandatu.“

Valter Flego, neslužbeno doznajemo, ujedno ima i najviše šanse i za sljedeći mandat u EU parlamentu.

U stručnom dijelu skupa raspravljalo se o energetskoj tranziciji, net-zero politici, zbrinjavanju otpada i energije, obnovljivim izvorima – solarnoj, geotermalnoj i energiji vjetra te o energetskim politikama na nacionalnoj i lokalnoj razini.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!