Beljak: Skupljao si donacije u kuvertama, potrošeno je 20 milijuna kuna! Bajs: Loš si gubitnik, ne optužuj nas bez dokaza

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Tijekom aktualnog prijepodneva Hrvatskog sabora žestoka rasprava razvila se između bivših stranačkih kolega iz HSS-a, Kreše Beljaka, aktualnog predsjednika stranke i Damira Bajsa koji je odnedavno član Fokusa. Beljak je govorio o sumnjivom financiranju stranaka u izbornim kampanjama, a kao primjer spomenuo upravo Fokus, ali i Domovinski pokret. Naime, Beljak tvrdi da je novcem Domovinskog pokreta osnovan, kako je rekao, paralelni HSS koji nema nikakva primanja, a održava skupštine u najskupljim zagrebačkim halama, na što mu je zastupnik te stranke Daniel Spajić replicirao da svatko može doći i provjeriti sve ulazne i izlazne račune te stranke.

Potom je Beljak prešao na Fokus, a replicirao mu je Bajs.

Beljak: Kako je moguće da se pojavi stranka koja potroši najmanje 200 tisuća eura, to su enormne svote za jednu malu sredinu. Dobije izbore, neovisno zaslužuju ili ne zaslužuju, a u financijskom izvješću prikažu da su potrošili 50 tisuća kuna. Taj novac ili dolazi od mafije, ili od tajkuna koji žele natrag, ili dolazi od stranih agencija, ili dolazi od tajnih službi ili dolazi od stranih ideoloških organizacija koje nameću određene ideologije, govorim i o ljevci i o desnici i financiraju političke stranke kako bi promovirale skupo plaćene ideologije u Hrvatskoj. Pokušajte zakonski izmijeniti to da onaj tko ne može pokazati odakle mu novac, da ne može ni izlaziti na izbore i promovirati ne svoje ideje, nego ideje onih koje financiraju.

Bajs: Kada govorimo o politici moramo prihvatiti i neke realnosti, a to je da je stranka Kreše Beljaka poražena u Samoboru od Fokusa. Svi računi provjereni su u Državnom izbornom povjerenstvu, provjereni su od svih institucija, a poraz je poraz. Znam da nije lako, ne treba zato optuživati druge bez dokaza.

Beljak: Kolega Bajs je ušao u stranku Fokus ne zato jer je to njegova ideološka priča, on je naravno HSS-ovac, ali mi je lijepo objasnio da oni nude više. Samo se pitam što nude, otkud, nikad dosta?

Bajs: Dakle ja moram reći da je kolega Beljak nudio meni da uđem u HSS, međutim, dok je on u HSS-u ja sam rekao da tu biti neću. Kada govorimo o Fokusu, naravno da je to stranka u koju sam htio ući jer je to dobra, mlada i poduzetna ekipa koja treba Hrvatskoj.

Beljak: Kolega Bajs je izgubio pamćenje. U kampanji 2011. godine, znam jer sam bio predsjednik stranke, zvao sam ga da se vrati ali valjda mu je bilo malo nezgodno. Potrošeno je 20 milijuna kuna u stranci kad je kolega Bajs išao okolo i skupljao ovakve donacije o kojima govorim. Donacije u kuvertama, donacije u kešu i nikad ništa se tu transparentno napravilo i zato sam postavio pitanje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!