[FOTO] Ljubitelji konja dolaze na svoje, počela izgradnja vrijednog objekta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Konjički klub Hrvatski Sokol u suradnji s Gradom Daruvarom započeo je projekt izgradnje Konjičkog centra na hipodromu vrijednog 320 tisuća eura bez PDV-a. Javna rasvjeta već je postavljena, a sada slijedi uređenje infrastrukture i izgradnja objekta dimenzija 25×20 metara u kojoj će se nalaziti prostor za jahanje, sanitarni čvorovi i prostorije društvene namjene za članove konjičkog kluba.

Prva faza procijenjena je na 55 tisuća eura te podrazumijeva temelje, konstrukciju, zemljane radove i trebala bi biti dovršena ove godine, a cijeli projekt trebao bi biti završen za dvije godine.

Gradonačelnik Damir Lneniček rekao je na obilasku radova u utorak da će kvalitetno uređenje omogućiti korištenje hipodroma ne samo za konjički sport nego i za sve pješake, trkače te rekreativce koji koriste hipodrom za vježbanje, ali i na uživanje na svježem zraku te da će obogatiti turističku ponudu toga kraja.

Lneniček je dodao i da je prostor hipodroma pripadao bivšoj tvornici Dalit koja je završila u stečaju, a Grad Daruvar ga je preuzeo u stečajnom postupku. Hipodrom je tako zadržao prvotnu namjenu i ostao u upotrebi za konjičke sportove, terapijsko jahanje za djecu te za ostale ljubitelje konja.

Drago Hodak, predsjednik KK Hrvatski sokol, naglasio je da je daruvarski hipodrom ujedno i jedini u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji te jedan od rijetkih u sjevernom dijelu Hrvatske te da obnovom i izgradnjom Konjičkog centra žele vratiti pretvoriti Daruvar u nezaobilazno mjesto kada su u pitanju ljubitelji konja.

Foto: ustupio Grad Daruvar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!