Inovativna demografska politika: Novalja podržava parove u postupku medicinski potpomognute oplodnje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U jednom od najnovijih i najinovativnijih demografskih poteza u Hrvatskoj, Grad Novalja ove godine pridružuje se malobrojnim gradovima koji pružaju financijsku podršku parovima u postupku medicinski potpomognute oplodnje. Ovaj pionirski korak usmjeren je prema stvaranju bolje demografske slike i pružanju podrške obiteljima koje se suočavaju s izazovima u začeću.

Osim klasičnih potpora za novorođeno dijete, Grad Novalja će sufinancirati troškove medicinski potpomognute oplodnje do 50% ukupnih troškova postupka, ali ne više od 1.200 eura. Ovom inicijativom, grad šalje poruku podrške i empatije prema parovima koji se bore s neplodnošću, te istovremeno poduzima konkretne korake za poboljšanje demografske slike.

Pravo na sufinanciranje troškova oplodnje imaju punoljetni i poslovno sposobni građani Hrvatske koji su u braku ili izvanbračnoj zajednici, a uvjeti uključuju neprekidno prijavljeno prebivalište u Gradu Novalja najmanje godinu dana prije podnošenja zahtjeva. Zanimljivo je da parovi mogu iskoristiti pravo na sufinanciranje troškova za najviše dva postupka medicinski potpomognute oplodnje u jednoj godini.

Zahtjevi se predaju u pisarnici Grada Novalje, gdje je potrebno dostaviti preslike osobnih iskaznica, dokaze o uključenju u proces umjetne oplodnje, kao i račune ili druge dokaze o nastalom trošku.

“S ovom inicijativom, Grad Novalja postaje predvodnik u podršci obiteljima koje se suočavaju s izazovima u začeću. Naš cilj je omogućiti parovima da ostvare svoje snove o roditeljstvu,” izjavio je gradonačelnik Grada Novalje.

Ova inovativna mjera ne samo da pruža financijsku podršku, već i šalje važnu poruku o empatiji i zajedništvu unutar zajednice. Grad Novalja time postavlja standard u pružanju podrške obiteljima i poticanju pozitivnih demografskih trendova.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!