Ministar Butković posjetio Zadarsku županiju: 3,5 milijardi eura uloženo u prometnu infrastrukturu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, boravio je danas u Zadarskoj županiji gdje je obišao ključne projekte: rekonstrukciju dva raskrižja u Škabrnji i otvorenje radova na raskrižju Žmirići u Zadru. Nakon obilaska, ministar je sudjelovao na konferenciji “Razvoj lučke infrastrukture Zadarske županije”, ističući značajne investicije u prometnu infrastrukturu.

Ministar Butković izjavio je da ukupna investicija u prometnu infrastrukturu iznosi oko 3,5 milijarde eura, s posebnim naglaskom na obnovu luka, riva i lukobrana. “Ulaganja u lučku infrastrukturu premašuju 300 milijuna eura, zahvaljujući europskim i nacionalnim sredstvima,” rekao je Butković. Prvi značajan europski projekt bio je Luka Tkon u Zadarskoj županiji, a uskoro će se završiti i Luka Sali.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić, izrazio je zadovoljstvo planovima za uređenje lučica, posebno ističući uvalu Bregdeti i projekte lučica Maestral i Draženica. “Očekujemo da će kompletna pomorska obala uskoro biti uređena,” rekao je Dukić.

Raskrižje Žmirići u Zadru, poznato po prometnim gužvama, posebno tijekom ljetnih mjeseci, bit će riješeno projektom vrijednim 5,5 milijuna eura. Gradonačelnik Dukić izrazio je nadu da će radovi, koji će trajati 15 mjeseci, značajno smanjiti prometne gužve.

Župan Božidar Longin osvrnuo se na ulogu Zadra i županije u razvoju lučke infrastrukture. “Luka Gaženica promijenila je viziju Zadra i cijele županije. Želimo pozicionirati Zadarsku županiju kao središte Jadranske obale za trgovinu i prijevoz,” izjavio je Longin.

Ova posjeta i konferencija potvrđuju ambicije Zadarske županije u postajanju ključnog prometnog i trgovinskog središta Jadrana, uz značajna ulaganja u lučku i prometnu infrastrukturu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!