Plenković otkrio: Konsterniran sam ponašanjem savjetnika Lovrinčevića, ovo ukazuje na koruptivno djelo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji objasio je zašto je razriješio dužnosti ministra gospodarstva Davora Filipovića i njegova savjetnika Juricu Lovrinčevića.

“Razriješio sam ministra Davora Filipovića s dužnosti, a automatski je i Jurica Lovrinčević prestao biti njegov savjetnik. Razlog i povod su saznanja koja smo vidjeli u medijskim napisima. Sadržaj korespondencije je takav da smo svi u Vladi ostali konsternirani i zgroženi. I to s dva pravca djelovanja. Prvi se odnosio na pitanje razgovora o medijskom oglašavanju Ministarstva i drugih državnih tijela. Ukoliko su autentične te poruke i ako se njihov sadržaj kasnije pokaže točnim, to sve upućuje na školski primjer onoga što se naziva koruptivno djelo”, kazao je premijer Plenković.

Dodao je i da se drugi element odnosi na kontakte između bivšeg savjetnika bivšeg ministra s jednim predstavnikom medija a kasnije su se te iste informacije, koje je posjedovao kao savjetnik, plasirale oporbenim političkim strankama koje su te iste informacije koristile kao političke napade za rušenje Vlade.

Premijer se prisjetio razgovora s ministrom Filipovićem na temu savjetnika Lovrinčevića.

“Sjećam se kad smo razgovarali o tome i kad sam pitao zašto čovjek s takvim backgroundom, kojeg nisam tad poznavao, uopće želi u ministarstvo. Rekao mi je da ministar treba ljude iz realnog sektora koji bi mu pomogli u zadaćama. S te strane sam uvažio takvu želju u tom trenutku. Slična politička želja bila je i oko pozicije državnog tajnika gospodina Bujanovića. U svakom slučaju, ono što je bit, sad vidimo da je cijela ova operacija u političkom smislu, koja je trajala prije šest mjeseci, bilo korištenje informacija koje su dobivali iz samog ministarstva od ministrovih najbližih ljudi. Čista sprega tog gospodina, medija i oporbe ne bi li se djelovalo protiv Vlade. U političkom smislu smo vidjeli potpuno razotkrivanje Mosta”, naglasio je premijer.
Foto: FAH


PODIJELI S PRIJATELJIMA!