Grad Zadar postaje dio prestižnog projekta “Europe Goes Local”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Novi korak prema unaprjeđenju rada s mladima na lokalnoj razini

Grad Zadar je, prema Odluci Agencije za mobilnost i programe Europske unije od 18. prosinca 2023., odabran kao jedan od 14 hrvatskih gradova koji će sudjelovati u najvećem europskom projektu u području rada s mladima – “Europe Goes Local”. Ovaj projekt, koji uživa financijsku podršku programa Erasmus+, ima za cilj poticanje rada s mladima na lokalnoj razini.

Uključenje Zadra u “Europe Goes Local” omogućit će gradu pristup nacionalnoj i međunarodnoj stručnoj podršci specifično prilagođenoj potrebama u području rada s mladima. Projekt također nudi mogućnost sudjelovanja na studijskim posjetima i aktivnostima umrežavanja s različitim dionicima u Europi, što će značajno doprinijeti razvoju lokalnih strategija i politika prema mladima.

Glavni ciljevi projekta “Europe Goes Local” uključuju podršku priznavanju i unapređenju kvalitete rada s mladima kao važnog segmenta lokalne politike, osnaživanje europske i međunarodne dimenzije ovog rada te razvoj strategija i mjera za podršku mladima na lokalnoj razini. Pored toga, naglasak je stavljen na integraciju europske dimenzije u radu gradova, posebno kroz jačanje suradnje između različitih lokalnih dionika, uključujući predstavnike regionalne i lokalne samouprave, te osobe aktivne u radu s mladima.

Odluka o odabiru Zadra za sudjelovanje u ovom projektu predstavlja značajan korak naprijed za grad u smislu jačanja kapaciteta i resursa za rad s mladima. “Europe Goes Local” nudi izvrsnu platformu za razmjenu znanja i iskustava te stvaranje novih prilika za mlade u Zadru.

Za detaljnije informacije o projektu i odabiru gradova posjetite službenu stranicu: Odluka o odabiru gradova Europe Goes Local.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!