Humanitarna akcija Osnovne škole Zadarski otoci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

“Kad se male ruke slože, sve može,” stihovi su poznate dječje pjesme koji su inspirirali male ruke učenika Osnovne škole Zadarski otoci. I ove godine, s mnogo truda i kreativnosti, učenici su se pripremali za tradicionalni Božićni sajam, koji je postao prepoznatljiv događaj u zajednici.

Davor Barić, ravnatelj OŠ Zadarski otoci, istaknuo je humanitarni karakter sajma: “Naši učenici tjednima su izrađivali različite predmete za sajam, čiji je prihod namijenjen dobrotvornim svrhama. Sajam je prilika da se pokaže kreativnost naših učenika, ali i da se skupi sredstva za one kojima je to najpotrebnije.”

Na štandovima Božićnog sajma, posjetitelji su mogli pronaći raznovrsne rukotvorine, od ukrasa do božićnih darova, sve izrađeno od strane učenika. Zoran, učenik trećeg razreda, s oduševljenjem je govorio o svojim radovima, dok je Luka iz petog razreda ponosno predstavljao svoj razred i njihove kreacije.

Lucija, učenica sedmog razreda, podijelila je s nama svoje iskustvo: “Prodajemo različite predmete koje smo sami izradili. Ovo je prilika da pokažemo što smo naučili i da doprinesemo našoj zajednici.”

Ovaj 14. humanitarni sajam u Zadarskim otocima nije samo prodajni događaj, već i prilika za izvedbu prigodnog Božićnog programa, u kojem su glavne zvijezde učenici škole. Sajam svake godine privuče veliki broj roditelja, učenika, i članova zajednice, čime se ne samo skupljaju sredstva za dobročinstvo, već i jača osjećaj zajedništva i solidarnosti u gradu Zadru.

Božićni sajam u Zadarskim otocima primjer je kako školske aktivnosti mogu imati značajan utjecaj na lokalnu zajednicu, pružajući djeci priliku da razvijaju svoje talente i uče o važnosti davanja i pomaganja drugima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!