Zadar obilježio 34. obljetnicu HDZ-a: povijest, dostignuća i pogled u budućnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Providurova palača u Zadru večeras je bila mjesto svečane proslave 34. obljetnice osnutka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Zadru. U sjajnom ambijentu punom zvukova i boja, izaslanik premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković, kao i cijeli niz visokih dužnosnika, zastupnika, koalicijskih partnera, članova i simpatizera, okupili su se kako bi odali počast povijesnom trenutku i pogledali u budućnost.

Proslava je započela podsjećanjem na inicijalni odbor osnovan 19. listopada 1989. godine u Zadru, a zatim je 23. prosinca iste godine održana javna prezentacija u kinu Pobjeda. Govori su bili prožeti sjećanjima i ponosom na brojne projekte koji su kroz godine realizirani u Zadru i  Zadarskoj županiji.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a i ministar Šime Erlić istaknuo je važnost zajedništva i povijesnu ulogu stranke u stvaranju neovisne Hrvatske. Naglasio je doprinos hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te je naglasio kako je Hrvatska danas, pod vodstvom HDZ-a i premijera Plenkovića, moderna država s visokim rejtingom u Europi.

Župan Zadarske županije, Božidar Longin pohvalio je prosperitet regije i značajne projekte financirane iz EU fondova, dodajući kako su uspjeh i rast županije rezultat snažnog vodstva i suradnje na svim razinama.

Gradonačelnik Zadra, Branko Dukić naglasio je kontinuitet političkog djelovanja HDZ-a koji je usmjeren na rast i razvoj grada te poboljšanje kvalitete života. Spomenuo je i izazove s kojima se stranka nosi, uključujući napade i lažne tvrdnje, ali je istaknuo kako su rezultati rada vidljivi u rastu zaposlenosti i pozitivnoj migraciji.

U svom emotivnom i inspirativnom govoru, Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, izrazio je duboko zadovoljstvo velikim brojem prisutnih na proslavi. “Ovo je značajna obljetnica za našu stranku i za Zadarsku županiju,” rekao je Kalmeta. “Srce mi je puno kada vidim toliko poznatih lica, starih prijatelja i kolega koji su posvetili svoj rad i život ideji bolje Hrvatske.”

Podsjetio je na one koji su prepoznali viziju HDZ-a i dr. Franje Tuđmana, i koji su s nesebičnom predanošću stali uz stranku u ključnim trenucima nacionalne povijesti. Kalmeta je istaknuo kontinuitet i viziju kojom je HDZ vodio, napominjući kako Zadar nikada nije izgubio mjesto gradonačelnika ni župana pod vodstvom HDZ-a, što je jasan pokazatelj snage i povjerenja koje građani imaju u stranku.

Govoreći o budućnosti, Kalmeta je naglasio kako je svaki projekt koji je stranka poduzela bio s ciljem unapređenja života građana. “Nulta točka naših napora je Domovinski rat i naši branitelji. Da nije bilo njihove žrtve, ne bi bilo ničega od onoga što danas imamo,” rekao je Kalmeta, potvrđujući kako su upravo ti temelji ono što HDZ čini vodećom snagom.

Kalmeta je završio svoj govor s osjećajem sigurnosti u buduću pobjedu HDZ-a na nadolazećim izborima, zahvalivši se svim utemeljiteljima na njihovoj hrabrosti i snazi. “Povijest je pokazala da je HDZ uvijek bio na pravoj strani, i uvjeren sam da će naša vizija, rad i predanost domoljublju osigurati da tako i ostane,” zaključio je Kalmeta.

Potpredsjednik Vlade i ministar Oleg Butković pohvalio je atmosferu i članstvo HDZ-a u Zadru, ističući kako je stranka primjer za cijelu Hrvatsku. Izrazio je uvjerenje da će HDZ ostvariti pobjedu na svim razinama izbora u nadolazećoj godini.

Svečanost je bila i prilika da se najavi ulazak u izbornu godinu, s izazovima koji predstoje i odlučnosti da se nastavi putem koji je zacrtan prije 34 godine. Prisutni su se složili da je upravo HDZ stranka koja može osigurati prosperitet Zadru i nastavak realizacije važnih projekata.

Svečanost je završena pozivom na zajedništvo i predanost ciljevima stranke, s porukom da je kontinuitet, rad i proeuropska politika temeljena na domoljublju ključ uspjeha.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!