Božićno čudo u Zadru: KK Zadar trijumfirao nad Partizanom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Košarkaši Zadra priredili su svojim navijačima najljepši mogući božićni poklon, ostvarivši veliku pobjedu nad moćnom momčadi Partizana Mozzart Beta s rezultatom 84:68. U atmosferi koja je više nalikovala prazničnom spektaklu nego sportskom događaju, Zadrani su dominirali terenom od prve do zadnje minute.

Već na samom početku utakmice, Ramljakovo polaganje i zakucavanje doveli su do euforije među publikom, primoravši trenera Partizana Željka Obradovića na prvi time-out već nakon samo jedne minute igre. Zadar je nastavio s čvrstom igrom, a trice Lakića i Drežnjaka brzo su povećale vodstvo na 11:4.

Iako je Partizan uspio privremeno smanjiti zaostatak, Zadar je zadržao kontrolu igre. Posebno se istaknuo Dario Drežnjak svojim tricama, vodeći Zadar do impresivne prednosti od 14 bodova. Prva četvrtina završila je rezultatom 20:13 u korist domaćina.

U nastavku utakmice, Zadar je nastavio s odličnom igrom. MVP utakmice, Dario Drežnjak, ponovno se istaknuo tricom za 27:15. Unatoč pokušajima Partizana da se vrate u igru, njihova nesportska pogreška na Božiću i niz trica Drežnjaka ostavili su ih u zaostatku. Krajem druge četvrtine, Zadar je imao prednost od 13 bodova, 47:34.

Treća četvrtina donijela je nastavak zadarske dominacije. Iako je bilo nekoliko nepreciznosti u napadu, Partizan nije uspio iskoristiti priliku za smanjenje razlike. Čarolija Drežnjaka i Božića na terenu dovela je do +13 na kraju treće četvrtine.

Četvrta četvrtina bila je samo formalnost, s obzirom na prednost koju je Zadar izgradio. Navijači su s tribina bodrili svoj tim, a posebno su bili glasni navijači koji su s tribina skandirali: „Mi smo Splićani, Zadar je naš“. Pobjeda je bila na vidiku, a atmosfera u dvorani bila je na vrhuncu.

Trener Zadra Danijel Jusup izrazio je zadovoljstvo igrom svoje momčadi: “Odigrali smo nadahnuto, s najboljom obranom ove sezone. Partizan je sjajna momčad, ali smo iskoristili njihov umor. Čestitam momcima i zahvaljujem publici.”

Trener Partizana Željko Obradović sportski je priznao poraz: “Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Nismo bili na razini potrebne za ovakvu utakmicu.”

Ova velika pobjeda Zadra protiv Partizana nije samo sportski trijumf već i simbol božićnog čuda koje će ostati upamćeno u sportskoj povijesti grada.

Foto: KK Zadar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!