Podrška poduzetništvu u Gradu Novalji: ulaganja i budućnost

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Gradu Novalji dogodio se značajan korak naprijed u podupiranju lokalnog poduzetništva. Kroz program “Poticanje razvoja poduzetništva na području Grada Novalje za 2023. godinu”, Grad Novalja pokazuje svoju predanost jačanju ekonomske snage zajednice.

Grad Novalja je, slijedom II. Javnog poziva ovog programa, dodijelio bespovratna sredstva poduzetnicima. Ukupno 17 prijava bilo je zaprimljeno, a s II. Izmjenama i dopunama Proračuna Grada Novalje za 2023. godinu osigurano je dodatnih 19.209,53 €. Ovaj potez omogućio je sufinanciranje svih prihvaćenih prijava, pokazujući gradsku upravu kao pouzdanog partnera lokalnom poslovnom sektoru.

Sredstva u ukupnom iznosu od 34.209,53 € raspoređena su na 17 korisnika. Cilj ove inicijative jest jačanje konkurentnog nastupa poduzetnika na tržištu, a također i ostvarivanje dodatnog praktičnog obrazovanja i boljeg informiranja u poduzetničkom sektoru. Ovakav pristup pruža temelj za održivi razvoj poduzetništva u gradu.

Grad Novalja nije stao samo na ovogodišnjim potporama. U 2023. godini raspisana su dva javna poziva, s ukupnim sredstvima od 49.188,14 €, raspoređenih na 25 korisnika. Osim toga, Proračun Grada Novalje za 2024. godinu uključuje osiguranih 90.000,00 € u okviru Programa 1009, koji je usmjeren na promicanje gospodarskog i turističkog razvoja. Ovo ukazuje na kontinuiranu posvećenost gradu u poticanju poduzetništva i turizma, dva ključna sektora za ekonomsku vitalnost grada.

Inicijative Grada Novalje u podršci poduzetništvu odražavaju jasnu viziju za budućnost. Investicijom u lokalne poduzetnike, grad ne samo da jača svoje gospodarstvo, već stvara i temelje za dugoročni prosperitet. Takav pristup jamči da će Novalja ostati konkurentna i otporna u brzom svijetu poslovanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!